NAKON KARLOVCA I VARAŽDINA

Sisački branitelji protiv Bajagina nastupa: Pjesama koje je pjevao ne bi se posramio ni četnički vojvoda

11.09.2018 u 15:46

Bionic
Reading

Sisački branitelji protive se održavanju koncerta Momčila Bajagića Bajage na Danima piva u Sisku 15. rujna. Iako je Bajaga više puta istaknuo kako nikada nije pjevao spornu pjesmu 'Kreće armija srpska', sisački branitelji ne žele njegovo gostovanje upravo zbog te pjesme

'Kao Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, u kojima se okuplja većina branitelja s područja Banovine i Sisačko-moslavačke županije, smatramo da je neprimjereno neumjesno dovođenje u Grad Sisak, grad hrvatskih pobjeda, estradnih umjetnika koji su za vrijeme Domovinskog rata na okupiranim područjima Hrvatske podržavali i nastupali za teroriste koji su okupirali trećinu Hrvatske, teroriste koji su činili nezamislive zločine nad hrvatskim braniteljima i nad civilnim stanovništvom, teroriste koji su razorili trećinu gospodarskih, kulturnih i civilnih objekata.

Pjesme koje je pjevao Momčilo Bajagić Bajaga, kakvih se ne bi posramio nijedan četnički vojvoda (uključujući Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca), vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio.

Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska... Lepa vaša bit će groblje...

  • +3
Momčilo Bajagić Bajaga Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Smatramo da dovođenje takvih 'estradnih umjetnika', pored toliko hrvatskih pjevača koji žive i rade i plaćaju porez u RH, otvara nezacijeljene rane stradalnika Domovinskog rata ne samo u Gradu Sisku, nego i u cijeloj Hrvatskoj', poručuju u priopćenju.

Podsjetimo, braniteljske udruge iz Karlovca u kolovozu su negodovale zbog najavljenog nastupa Bajage na Danima piva u Karlovcu, što su gradske vlasti primile na znanje i otkazale nastup.

Nedugo nakon toga zbog Bajagina nastupa na Špancirfestu u Varaždinu javili su se tamošnji branitelji, no varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok poručio im je kako uvažava njihov stav, no kako koncert neće biti otkazan.