noćne akcije

Širi li netko namjerno zarazu među stablima na Marjanu?

22.04.2019 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon što su podignute kaznene prijave protiv Kriznog stožera za Marjan zbog navodnog pilanja neoznačenih stabala, iz Stožera sada najavljuju podizanje prijave protiv nepoznata počinitelja.

Naime, sumnjaju da netko namjerno skida oznake sa zaraženih stabala, ali i posječenih panjeva. Stoga je krizni stožer za Marjan nakon što je to primjetio, najavio podizanje kaznene prijave protiv nepoznate osobe zbog skidanja oznaka s panjeva, ali i sa stabala tek predviđenih za sječu.

"Očito to netko zlonamjerno radi da bi se opstruirala ova sječa ili da se na neki drugi način ostavi zaražena stabla na području park šume da se ta zaraza kasnije širi. Ja ne mogu pojmiti da netko to radi, ali morat ćemo to prijaviti da se ne događa i dalje", kazao je za RTL Danas Nenad Ružić, koordinator Kriznog stožera za Marjan.

No i protiv stožera vodi se istraga i to zbog navodne sječe neoznačenih stabala, dakle onih zdravih.

"Za ovo skidanje oznaka ja sam doznao iz medija. Meni je to malo jedna, najblaže rečeno, nategnuta priča. Ne bih želio prognozirati osobito jer je istraga u tijeku, ali ja sigurno mogu potvrditi da je bilo sječe nedoznačenih stabala. Na kraju krajeva ja sam upozoravao da se to ne smije raditi, da je to nedopustivo", rekao je Srđan Marinić, predsjednik Društva Marjan.

I dok se podižu kaznene prijave protiv stožera, a stožer protiv nepoznatih počinitelja, jedno je sigurno: marjanska stabla godinama su propadala, a nitko ništa nije poduzimao.

  • +5
Sve je više srušenih bolesnih stabala iz Park šume Marjan Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL