DIO ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE

Sinu šefa ZG policije ovog puta ne gine zatvor

29.11.2013 u 10:59

Bionic
Reading

Radovan Štetić, bivši optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije, priznao je krivnju za optužbe da je ustrojio zločinačku grupu koja se bavila nizom prevara i kojoj je pripadao i sin aktualnog šefa zagrebačke policije Saša Burušić

Štetić je pristao ići tri godine u zatvor te će mu se presudom oduzeti imovina do vrijednosti od nekoliko milijuna kuna. Saša Burušić, kojemu je ovo drugi postupak, ovaj se put nije, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nagodio s tužiteljstvom koje je za njega tražilo bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

Burušiću će tako ovoga puta kaznu, ako bude proglašen krivim, odrediti sud, no budući da je i prije uvjetno osuđen, nova će kazna po svemu sudeći biti bezuvjetna. Valja napomenuti da je Saša Burušić u oba slučaja priznao krivnju.


U prvom slučaju, za što je već podignuta optužnica protiv njega, sin načelnika zagrebačke policije nagodio se za uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine. U tome slučaju Burušiću se ne teret stavljalo da je pripadao grupi prevaranata koja je od rujna 2012. do ožujka 2013., od niza hrvatskih tvrtki na prijevaru ukrala robu vrijednu nešto manje od 1,5 milijuna kuna.

Optužbe protiv Saše Burušića u drugom slučaju, gdje ga USKOK tereti da je bio pripadnik zločinačke grupe Radovana Štetića, puno su ozbiljnije. Na teret mu se stavlja da je pripadao tzv. zločinačkoj grupi koju je ustrojio Štetić i koja je preko tvrtki Prazz, FM Film, Mikuš graditeljstvo trgovina, Oktet, Optocentar i VDM trgovina na nekoliko načina varala ljude.

Više pročitajte ovdje