STRAVA U UKRAJINI

Sinovi moćnika brutalno silovali pa zapalili djevojku

19.03.2012 u 13:13

Bionic
Reading

Trojica mladih ljudi - čini se da je riječ o sinovima lokalnih moćnika iz ukrajinskog grada Mikolaiva - prije deset dana silovali su, mrcvarili i potom pokušali ubiti 18-godišnju sugrađanku Oksanu Makar. Nakon silovanja pokušali su ju ugušiti, zatim su ju zamotali u plahtu, bacili u jarak s otpadom i zapalili. Djevojka je preživjela, ali je u vrlo teškom stanju

Opečeno joj je oko 55 kože, uništeni su joj bubrezi, a Kyiv Post piše da su joj u kirurzi amputirali jednu ruku te oba stopala.  Nakon neophodnih operacija Oksana je policiji kazala sve čega se mogla sjetiti. Osumnjičenici su uhićeni, ali dvojica od trojice osumnjičenih ubrzo su puštena na slobodu. Prema riječima glasnogovornice tužiteljstva u Mikolajivu, nije bilo dovoljno dokaza za zadržavanje dvojice osumnjičenika te su dobili status svjedoka, dok je treći mladić, 23-godišnjak, još uvijek osumnjičen. 

Zločin je šokirao Ukrajinu, a šok se pretvorio u bijes zbog uvjerenosti u povlašteni tretman osumnjičenih. Diljem zemlje prikuplja se pomoć za Oksanu Makar koja se bori za život, a građani na prosvjedima traže vraćanje smrtne kazne za iznimne slučajeve poput ovog, te traže da se objavi ime inspektora koji je postio osumnjičene nakon uhićenja. Poziv za vraćanje smrtne kazne čuo se i u parlamentu, a jedan od zastupnika čak je predložio kastraciju ukoliko se osumnjičenima dokaže krivnja.

Identiteti osumnjičenih dospjeli su u javnost; ustanovilo se da su dvojici koja su odmah puštena roditelji bivši državni dužnosnici. Majka jednog od trojice osumnjičenih nedavno je pokušala  samoubojstvo.

Oksana Makar kazala je da su je dvojica mladića, 21-godišnjak i 23-godišnjak, tog kobnog petka pozvala u stan svog prijatelja. Nakon brutalnog silovanja i pokušaja gušenja, umotanu u plahtu bacili su je u jarak i zapalili, a sljedećeg dana pronašao ju je muškarac koji je čuo njezine jauke.