Nova stroga mjera

Singapur naredio stanovnicima da stave maske čim izađu iz kuće. U slučaju neposluha prijete kazne

  • Autor: M.S.
  • Zadnja izmjena 15.04.2020 12:26
  • Objavljeno 15.04.2020 u 12:26
Hodanje gradom bez maske kažnjava se novčanom globom

Hodanje gradom bez maske kažnjava se novčanom globom

Izvor: EPA-EFE / Autor: HOW HWEE YOUNG

Nagli rast broj zaraženih u ovom gradu-državi povezuje se s brojnim stranim radnicima koji žive u prenapučenim domovima

Singapursko ministarstvo zdravlja u utorak je objavilo da će svi koji se na cesti nađu bez maske na licu biti kažnjeni s 300 singapurskih dolara (212 američkih dolara), dok će ponavljači prekršaja biti odvedeni na sud, gdje im prijete i znatno veće kazne.

Od ovog propisa izuzeta su djeca mlađa od dvije godine il ljudi s posebnim potrebama. Maske se ne moraju nositi ni prilikom vježbanja, ali se moraju vratiti na lice odmah nakon treninga.

Vlasti su se odlučile na ovaj korak nakon što je broj slučajeve zaraženih koronavirusom u ovom otočnom gradu-državi u dva dava naglo porastao na 3252, javlja ABC News.

U strahu od zaraze dekretom su zatvorena sva igrališta i gradske plaže

U strahu od zaraze dekretom su zatvorena sva igrališta i gradske plaže

Izvor: EPA-EFE / Autor: HOW HWWEE YOUNG

Singapur je u ponedjeljak izvijestio o najvećem dnevnom skoku od 386 novih slučajeva, da bi se jučer pojavila još 334 nova slučaja, uglavnom povezana sa stranim radnicima koji žive u prenapučenim domovima.

Tamošnje vlasti očekuju da će se broj slučajeva nastaviti povećavati tijekom dodatnih ispitivanja u stanovima u kojima živi više od 200.000 radnika migranata. Također, nadaju se da će se situacija stabilizirati nakon odluke o djelomičnom zatvaranju zemlje.

Singapur je zatvorio manje važne tvrtke i škole koje zasad neće raditi 4. svibnja. Petina singapurske radne snage, uključujući i strane radnike, još uvijek radi, al vlada nastoji pooštriti popis usluga koje se smatraju ključnim. S druge strane, opravdano se strahuje od daljnjeg zatvaranja i uvođenja još strožih mjera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!