'BJEŽANJE' IZ SABORNICE

Sinčić: Sramotno je i žalosno što su učinili Most i oporba

11.03.2016 u 15:04

Bionic
Reading

Sramota je što se danas dogodilo u Saboru, poručio je jedini saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić dodavši kako bi bilo smiješno da nije žalosno, a pritom je kritizirao ponašanje kako vladajućih, napose Mosta, tako i oporbe

Naime, nezadovoljni tumačenjem predsjednika Sabora Željka Reinera o razlozima zbog kojih se ni ovog petka neće glasovati o Izvješću o radu HNB-a u 2014., zastupnici Mosta i oporba demonstrativno su napustili sabornicu pa glasovanje o ostalim točkama zbog nedostatka kvoruma nije bilo moguće nastaviti.

'Danas je Reiner odlučio da na glasovanju neće biti HNB, iako je danima ta institucija bila na raspravi. Jasno je da im rezultati glasovanja ne bi bili prihvatljivi', kazao je Sinčić te dodao da kada su u znak protesta SDP, HNS i MOST izašli iz sabornice, on nije izašao, ali je izvadio karticu da im ne bi držao kvorum.

'Iako je sramota ono što se danas dogodilo, jednaka je sramota što Mostovi zastupnici i dalje ostaju vjerni Mostu koji čini Vladu i donosi ovakve odluke, jednaka je sramota što oporba bježi iz Sabora nakon što je četiri godine podržavala ovakav rad HNB-a i guvernera Vujčića', podsjetio je Sinčić i zaključio: 'Da nije žalosno, bilo bi smiješno'.

Danas je Reiner (Vlada) odlučio da na glasovanju neće biti HNB, iako je danima ta institucija bila na raspravi. Jasno je...

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on Friday, 11 March 2016