VELIKE IDEJE

Sinčić s partnerima: Pomest ćemo konkurenciju

08.08.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić poručio je u ponedjeljak da će njegova stranka u predizbornom savezu s udrugom Franak i strankom Promijenimo Hrvatsku ostvariti odličan rezultat na predstojećim parlamentarnim izborima i pritom pomesti konkurenciju. 'Moram reći da je gotovo vrijeme demagogije. Potrošili su naše vrijeme i živote, došlo je vrijeme odgovornosti', najavio je Sinčić

'Svi oni koji su izdavali nacionalne interese, koji su svašta obećavali a uništili su ovo društvo - gospodo, poručujemo vam: sjajnim rezultatom mi ćemo vas u potpunosti poraziti i prokazati. Došlo je vrijeme da Hrvatska postane normalna zemlja. Na tom putu ćemo ustrajati i uspjeti', poručio je Sinčić na konferenciji za novinare organiziranoj povodom otvaranja zajedničkog izbornog stožera Živog zida, udruge Franak i stranke Promijenimo Hrvatsku.

Predstavljajući plan aktivnosti u predizbornoj kampanji, Vlado Iljkić iz udruge Franak ustvrdio je da je ta udruga izborenom konverzijom kredita u švicarskim francima na neki način pomogla da 50.000 obitelji u Hrvatskoj izađe iz dužničkog ropstva. No, 'oni nisu dobili natrag sve ono što im je nezakonito oduzeto'.

'Ova priča neće proći bez nas branitelja'

'Tu su i ovršeni, otkazani, blokirani, tu je još 100.000 kredita u kojima je nezakonito ugovorena kamata', kazao je Iljkić, dodajući da s koalicijskim partnerima udrugom Franak kreće u borbu za prava tih ljudi. 'Vjerujem da ćemo u tom uspjeti jer nije nam prvi put da nam ne daju šansu, a mi smo uspjeli', rekao je Iljkić.

Izrazio je zadovoljstvo što su u kombinaciji sa Živim zidom. 'To su mladi ljudi koji su ostali ovdje u Hrvatskoj kako bi ovo naše društvo pokušali urediti na bolje', procijenio je. Za čelnika stranke Promijenimo Hrvatsku Ivana Lovrinovića, bivšeg mostaša, rekao je da je on profesor koji svojim znanjem, autoritetom i znanstvenim statusom ulijeva povjerenje da će 'i u tom dijelu stvari ići onako kako trebaju ići'.

'Sebe mogu spomenuti kao branitelja i reći da ova priča neće proći bez nas, kao ni onih godina kada smo branili Hrvatsku', naglasio je Iljkić.

mmm