neizvjesna budućnost

Sinčić pozvao povjerenika Peruška da se očituje o Dalekovodu

22.03.2018 u 11:13

Bionic
Reading

aborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je u četvrtak u Saboru povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška da se očituje o tome što se događa u Dalekovodu jer, kako je rekao, vlasnik Dalekovoda upravo je Agrokor

'Tražim od Fabrisa Peruška da se očituje što se događa u Dalekovodu, je li znao tko se instalira u Upravu poduzeća, je li bilo izvlačenja novca za potrebe Agrokora, kakva je njegova uloga u cijelom procesu. Zatražit ću i od financijske inspekcije da ispita situaciju u Dalekovodu', kazao je Sinčić nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba Živog zida i SNAGA-e.

Kako je pojasnio, u Dalekovod proizvodnji d.o.o. svoje vlasničke udjele ima Dalekovod d.d., a 60 posto dionica Dalekovoda d.d. drži konsolidator koji je dio koncerna Agrokor i gdje je na Trgovačkom sudu upisan povjerenik Peruško.

'Situacija u Dalekovodu nije dobra, već 2010. godine radnici su morali pristati na smanjenje plaća od 30 posto, a sada se traži od njih da pristanu na još toliko smanjenje. Neizvjesna je budućnost 580 radnika koji rade za Dalekovod proizvodnju', upozorio je Sinčić.

  • +2
Ivan Vilibor Sinčić Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic

Spomenuo je i imenovanje Gorana Kolaka u Upravu Dalekovod proizvodnje, koji je ujedno član savjetničkog tima ministra obrane Damira Krstičevića i član Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ustvrdivši da 'gdje klijentelizam prođe, tu trava ne raste'.

Silvano Hrelja (HSU) pozvao je pak Vladu da ne propusti mogućnost financiranja ugradnje dizala u višestambenim zgradama koristeći sredstva iz EU fondova.

'Imamo mogućnost da se to financira u iznosu od 80 do 85 posto iz sredstava Europske unije', naglasio je Hrelja dodavši da je riječ o poslu od 538 milijuna eura. Stoga je pozvao Vladu da u suradnji s lokalnom samoupravom dozna potrebe i definira prioritete.