ŠTETIĆEVA EKIPA

Sin šefa ZG policije član je zločinačke organizacije!?

30.08.2013 u 12:16

Bionic
Reading

Bivšega okrivljenika u propalom postupku protiv tzv. zločinačke organizacije, Radovana Štetića, koji se u pritvoru nalazi već tri mjeseca zbog niza prijevara teških nekoliko milijuna kuna, Uskok od jučer sumnjiči kao vođu zločinačke grupe, dok je sina šefa zagrebačke policije, Sašu Burušića Uskok službeno osumnjičio kao člana Štetićeve grupe

Naime, nakon tromjesečne istrage u Državnom odvjetništvu su zaključili kao is do sada provedenih dokaza proizlazi dovoljna količina sumnje da se radnje osumnjičenika podvedu pod organizirani kriminal, piše Jutarnji list

Zbog toga je predmet koji je do sada bio pod ingerencijom Općinskog državnoga odvjetništva, jučer prebačen pod ingerenciju Uskoka. Riječ je o drugome predmetu u kojemu je jedan od osumnjičenika sin načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića, Saša.


U prvome predmetu, onome u slučaju tvrtke Assai, mlađi Burušić se nedavno nagodio na uvjetnu kaznu. Promjena nadležnosti znači da se osumnjičenike uz do sada postojeće pojedinačne prevare, teret i za zasebno samostalno djelo organiziranja odnosno pripadnosti zločinačkoj grupi.

Za organizatore grupe zakon propisuje kaznu od tri mjeseca do tri godine, dok za njezine članove zakon predviđa kaznu do jedne godine. Naravno, uz ovo djelo tereti ih se i za sva djela koja su im se stavljala na teret do sada. Burušića se tereti da je uz pomoć fiktivnih platnih listi nekoliko tvrtki lažirao kreditnu sposobnost nekoliko svojih poznanika. Kada bi oni dobili zajmove Burušiću bi davali veći dio novca. Riječ je ukupno o iznosima od oko 150.000 kuna. Također kod optužbi za organizirani kriminal zakon predviđa dulje pritvorske rokove, tako da bi osumnjičenici mogli u pritvoru provesti još nekoliko mjeseci.