SRAMOTA NA SVIM RAZINAMA

Sin HDZ-ovke kamenovao auto čelnika Hemofarma

Bionic
Reading

Jedan od trojice mladića koji su kamenovali Škodu Superb Marka Ivanovića, direktora košarkaškog kluba Hemofarm iz Vršca, sin je zadarske političarke Jasminke Bašić

ZADAR - Jasminka Bašić je majka Marija Munivrane (19) koji se sa Sanelom Hodžićem (20) i Predragom Funčićem (21) još uvijek nalazi u pritvoru zbog 'osobito drskog' narušavanja javnog reda i mira, piše Slobodna Dalmacija

'U totalnom sam šoku. Ne mogu vjerovati da je moj sin sudjelovao u kamenovanju automobila', izjavila je novinarima Jasminka Bašić, 'užasnuta i ogorčena jer ga nije tako odgajala' te žaleći zbog svoje osobne sramote i sramote za Zadar i Hrvatsku.

Njezin sin, smatra ona, našao se u krivom društvu i na krivom mjestu te želi vjerovati da je svemu kumovalo i 1,5 promila alkohola koje je policija otkrila kod Marija Munivrane.

Jasminka Bašić je bivša županijska vijećnica HSP-a koju su pravaši, zbog unošenja razdora u zadarsku podružnicu i narušavanja ugleda stranke, u svibnju prošle godine isključili iz stranke.

Unatoč tome, Bašić je ostala u Skupštini Zadarske županije, a zatim i promijenila stranački dres te se uključila u vladajući HDZ. Prema vlastitim riječima, odluka o isključenju iz HSP-a ju je zatekla usred pokretanja 'zajedničkog projekta s MUP-om o opasnostima koje vrebaju na internetu za djecu i mladež'.

Posljednji put Bašićeva se u javnosti pojavila pred pravoslavni Božić, kada je u Smokoviću upriličeno darivanje starijih obitelji srpskih povratnika. Akciju je organizirala županijska koordinacija za ljudska prava, među čijim članovima je i Jasminka Bašić.