izvlačenje novca iz dinama

Sin Branimira Glavaša novi je odvjetnik Zdravka Mamića

10.01.2023 u 17:24

Bionic
Reading

Sin Branimira Glavaša, Filip Glavaš novi je odvjetnik Zdravka Mamića, doznaje Danas.hr.

Odluka je to donesena prije 16. siječnja kada se suđenje za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz zagrebačkog Dinama vraća na početak. Zdravko neće biti prisutan suđenju jer se nalazi u bijegu u BiH.

Filip Glavaš je kazao za Danas.hr da je slučaj preuzeo po zahtjevu i molbi gospodina Zdravka Mamića koji mu je ponudio da uđu u obranu. 'Njega u ovom trenutku u tom postupku brani branitelj koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti i koji bi, s obzirom na to da je Zdravko Mamić izabrao mene kao svog branitelja, trebao biti razriješen te dužnosti, a ja bih kao izabrani branitelj s pripremom obrane trebao i voditi obranu u tom postupku', dodao je.

Glavaš je zatražio odgodu rasprave zbog toga što mu je potrebno neko vrijeme da pročita i prouči spis i da pripremi obranu. 

'S gospodinom Mamićem pričao sam samo općenito o predmetu, a detaljnije ćemo kada se podrobnije upoznam sa samim spisom pa ćemo ići korak po korak', dodao je Glavaš.

Osam je puta bilo zakazivano ročište za suđenje braći Mamić zbog izvlačenja novca iz Dinama. Prva i jedina rasprava održana je 3. ožujka 2021. godine. U novoj rundi očekuje se ispitivanje 180 svjedoka.