tomislav ćorić

'Siguran sam da će nas gospodin Milanović, naš predsjednik, sljedeći tjedan obavijestiti kada će se održati izbori'

14.05.2020 u 20:42

Bionic
Reading

HDZ je potpuno ravnodušan u pitanju određivanja termina izbora, rekao je Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike te koordinator za izradu izbornog programa HDZ-a, u večerašnjem HRT-ovu Dnevniku

'Vjerujemo da ćemo ponovno zaslužiti povjerenje naših građana', rekao je Ćorić za HRT.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da će o raspuštanju 9. saziva Hrvatskog sabora zastupnici glasovati u ponedjeljak, 18. svibnja nakon što se o tome danas dogovorio sa strankama vladajuće koalicije u Banskim dvorima. O datumu izbora odlučuje predsjednik Republike, a četiri su moguća termina - najranije 21. lipnja, a najkasnije 12. srpnja.

Na pitanje očekuje li da će predsjednik Republike Zoran Milanović biti skloniji željama ljevice oko datuma izbora Ćorić je rekao da su oni tri godine pokušavali srušiti Vladu, a u posljednjih nekoliko mjeseci promijenili su ploču pa žele izbore odgoditi.

'Riječ je o četiri nedjelje u šestom i u sedmom mjesecu. Siguran sam da će gospodin Milanović, naš predsjednik, postupiti u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i sljedeći nas tjedan obavijestiti kada će se održati izbori, rekao je Ćorić. Ćorić je rekao da je današnji sastanak koalicijskih partnera protekao u vrlo konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi.

'Svi govornici drže da je ovih tri i pol godine učinjeno jako puno na jačanju hrvatske ekonomije, dizanju životnog standarda naših stanovnika, u konačnici borba protiv epidemije, kao i mjere gospodarskog oporavka postigle su rezultat, i držimo da iz ovog cijelog mandata možemo izaći zadovoljni,' rekao je Ćorić.