PRIPREME ZA IZBORE

Butković o koaliciji HDZ-a s Domovinskim pokretom: 'Pričekajmo da prođu izbori'

14.05.2020 u 19:53

Bionic
Reading

Raspuštanje Sabora i najavu parlamentarnih izbora komentirao je u Dnevniku Nove TV ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

Premijer Andrej Plenković najavio je da će u ponedjeljak raspustiti Sabor, a da bi na parlamentarne izbore mogli već u drugoj polovici lipnja. Oporba je prozvala HDZ za nepoštenu utakmicu i nastavlja kritizirati poteze vladajućih oko datuma.

Butković je kazao da predsjednik Zoran Milanović ima četiri datuma koji su mogući za raspisivanje izbora.

"Vidjet ćemo što će on odlučiti, mi smo spremni, Epidemiološka situacija je takva da imamo malo oboljelih. Prije četiri godine izbori su održani u rujnu, ne treba očekivati ništa posebno, izborna je godina", naveo je Butković za Dnevnik.hr.

"Gledamo što je bilo unatrag nekoliko mjeseci, oporba je zazivala izbore iz mjeseca u mjesec. Procjena oko izbora je ta da je u ljetnim mjesecima situacija bolja. To nisu HDZ-ovi izbori, izbori su parmalentarni, a HDZ očekuje pobjedu na izborima", kazao je i dodao da su im poželjni koalicijski partneri svi oni koji su im svjetonazorski blizu.

Naglasio je da s SDP-om neće u koaliciju, za Domovinski pokret Miroslava Škore rekao je: 'Vidjet ćemo, pričekajmo da prođu izbori'.