dobre vijesti

Šibensko-kninska županija jučer zabilježila jednog novooboljelog, danas bez novih bolesnih

03.05.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Na području Šibensko-kninske županije u nedjelju nema novozaraženih koronavirusom, ukupno je bilo 90 slučajeva zaraze, a oporavila se 51 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zašite.

Iako je jučer ujutro iz Stožera priopćeno da u subotu nema novozaraženih, u poslijepodnevnim satima stigao je rezultat za jednu osobu pozitivnu na koronavirus. Riječ je pacijentu s područja Grada Knina koji je obiteljski kontakt s oboljelom osobom.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su tri pacijenta, od kojih ni jedan nije na respiratoru.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 83 osobe, od čega je 42 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1492 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije bilo kršenja mjera samoizolacije – navodi se iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Sutra počinje druga faza popuštanja protuepidemijskih mjera pa s radom počinju frizeri, kozmetičari te ostale uslužne djelatnosti. "Apeliramo na građane da se i dalje pridržavaju propisanih protuepidemijskih mjera i uputa jer samo odgovornim ponašanjem možemo zaustaviti ovu nevidljivu prijetnju", poručuju  iz Stožera.