gradonačelnik Željko Burić

'Šibenik je od grada slučaja postao uzor, jak i opet ponosan'

10.04.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Šibenski gradonačelnik Željko Burić u subotu je na Poljani rekao kako je Šibenik posljednjih godina od grada slučaja postao uzor, jak i opet ponosan te se predstavio kao kandidat HDZ-a za gradonačelnika u još jednom mandatu.

Kao HDZ-ov kandidat za njegovog zamjenika na nadolazećim lokalnim izborima predstavljen je također dosadašnji zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

"Kad smo preuzeli odgovornost za Šibenik zatekli smo neiskorištene potencijale, osjećaj nemoći, malu vrijednost u odnosu na druge sredine, zapuštene tvrđave, milijunske blokade u TEF-u i Obonjanu te Poljanu okovanu automobilima", kazao je Burić na Poljani.

Najgore od svega je, kaže, bila letargija, osjećaj da se stvari ne mogu promijeniti na bolje.

"Tada smo odlučili pokazati Šibenčanima da se može. Odlučili smo iskoristiti potencijale. Snove Šibenčana pretvorili smo u predizborna obećanja, obećanja smo pretvorili u projekte, a projekte smo pretvorili u stvarnost", istaknuo je Burić.

Aktualni gradonačelnik Šibenika potom je nabrojao što su to sve obećali i ispunili u zadnjih osam godina: tvrđave, POS stanove, novih 500 radnih mjesta u zoni Podi, skidanje hipoteke s prostora TEF-a i Obonjana. Istaknuo je da je obnovljeno šest vrtića, jedan je izgrađen, a drugi u izgradnji. Tu je i gotovo 100 kilometara vodovoda i kanalizacije, a "u povijest su poslali" crne jame na području Brodarice, Jadrtovca, Zablaća i Podsolarskog, baš kao i prometnu gužvu na Meterizama.

"Sjetite se Palacina, Trokuta, novih veleučilišnih i sveučilišnih studija u Šibeniku. Sva su ta obećanja djelovala neostvarivo. Nemoguće misije, a mi smo ih realizirali jednog po jednog", istaknuo je.

Kao projekt na koji je posebno ponosan istaknuo je obnovu središnjeg šibenskog trga.

"Od prvog dana u uredu radili smo na tome da je vratimo Šibenčanima. Poljana je simbol Šibenika. Nikada neću zaboraviti noć otvorenja, tada sam prvi put osjetio što ljudima zapravo znače ti realizirani projekti. Tu večer sam ponovno osjetio ponos, vjeru u sebe i pobjednički duh", rekao je i dodao da se otvaranjem Poljane u Šibenik vratio pobjednički Draženov mentalitet.

"Od grada slučaja, postali smo uzor susjedima. Šibenik je opet jak i ponosan", poručio je.

Na kraju je istaknuo da Šibenik u budućnosti vidi kao grad koji se 'temelji na zelenim energijama, malim i srednjim tvrtkama, prerađivačkom industrijom, inovacijama i turizmom.'

Danijel Mileta se u svom govoru prvo zahvalio HDZ-u što ga treći put podržava kao zamjenika gradonačelnika Šibenika i poručio "Šibeniče, ostani pobjednik".