od 18. do 26. rujna

Šesti PsihoFest u rujnu donosi čak devet dana bogatog programa

08.09.2021 u 11:44

Bionic
Reading

Najdugovječniji festival popularizacije psihologije u Hrvatskoj, PsihoFest, u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ove se godine održava u potpunosti online, putem platforme Zoom, i to od 18. do 26. rujna

Profesori, asistenti i studenti studija Psihologije pripremili su bogati devetodnevni program u kojem će, putem radionica, predavanja, prezentacija i interaktivnih materijala, svima zainteresiranima, približiti široki spektar tema iz svih područja psihologije.

„Naš je cilj spoznaje znanstvene psihologije široj javnosti približiti na razumljiv i edukativan način. Upravo zato ovogodišnji se online koncept PsihoFesta bazira na interaktivnim predavanjima te će, svi oni koji nas budu pratili, moći izravno sudjelovati u svim raspravama. Osim toga, tijekom čitavog perioda održavanja manifestacije osigurali smo i brojne, također interaktivne, materijale kako bi ljudi iz cijele Hrvatske, mogli učiti o povezanosti kreativnosti i mentalnih bolesti, kako prepoznati prokrastinaciju i kako si pomoći, koji su motivi za igranje igrica i još mnoštvu drugih aktualnih tema“, objasnila je Tanja Jurin s Odsjeka za psihologiju i jedna od organizatorica PsihoFesta.

Svaki dan ovogodišnjeg PsihoFesta bit će posvećen posebnoj temi, a sve kako bi se kroz više od 30 predavanja i radionica, dali što detaljniji odgovori i savjeti o temama kao što su psihologija i svemir, što psihologija govori o komunikaciji, kako psihologijom doći do ostvarenja snova, mijenjamo li psihologijom druge i ostala pitanja koja si svakodnevno postavljamo.

Interaktivne radionice ograničenog su kapaciteta, a prijave su moguće od 15. rujna, stoga svi koji žele osigurati svoje mjesto, to će moći učiniti putem službene web stranice PsihoFesta.