mninistar s izvođačima

Šest zgrada KBC-a Sestre milosrdnice kreće u obnovu, radovi će koštati gotovo 450 milijuna kuna

01.12.2022 u 14:48

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić sastali su se u četvrtak s predstavnicima dviju turskih tvrtki koje će obavljati građevinske radove i usluge projektiranja na obnovi objekata tog KBC-a nakon potresa, vrijedne oko 440 milijuna kuna

Građevinske radove i usluge projektiranja temeljem Ugovora o javnoj nabavi izvodit će zajednica ponuditelja iz Turske, AKFEN Insaat Turizm Ve Ticaret Anonim Sirketi i DOST Insaat Ve Proje Yonetmi Anonim Sirketi.

„Reference i operativne mogućnosti zajednice ponuditelja iz Turske kao i odabrani model projektiranja i izgradnje zasigurno ohrabruju te očekujemo promptnost u izvođenju svih daljnjih koraka u obnovi naše zdravstvene infrastrukture”, rekao je ministar Beroš.

Vrijednost radova u drugom po veličini kliničkom bolničkom centru u Hrvatskoj iznosi 438.745.625 kuna. Konstrukcijska obnova financirat će se iz Fonda solidarnosti EU, dok će se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti financirati cjelovita obnova s energetskom učinkovitošću, navodi se u priopćenju KBC-a.

„Obavljene su sve potrebne pripreme za sveobuhvatne zahvate na obnovi objekata oštećenih u dvama potresima kao i izgradnji novih smještajnih kapaciteta koji će pacijentima stvoriti znatno povoljnije uvjete za pružanje medicinskih usluga u budućnosti”, kazao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić .

  • +5
KBC Sestre milosrdnice Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

U KBC-u Sestre milosrdnice obnovit će se šest objekata: Upravna zgrada, zgrade Interne 2 i 3, zgrada 7 Kliničkog zavoda za kemiju i endokrinologiju, zgrada 4 Klinike za očne bolesti i Klinike za kožne i spolne bolesti, te zgrada 9 Klinike za kirurgiju.

Ravnatelj Vagić dodao je da je za mnoge djelatnosti uveden cjelodnevni rad kako bi pacijentima bile dostupne sve potrebne usluge, uključujući i one iz KB Merkur koja je također u procesu obnove.

„Naše tvrtke imaju velika iskustva u građevinskom sektoru, posebno u poslije-potresnoj obnovi koje smo izvodili diljem Turske koja je, nažalost, češće izložena potresima sa značajnim materijalnim oštećenjima”, istaknuo je Selim Akin, vlasnik tvrtke AKFEN Insaat Turizm Ve Ticaret Anonim Sirketi.