NIJE SUDJELOVAO U NJEGOVU IMENOVANJU

Sessa pere ruke od Kolakušića

25.07.2013 u 11:35

Bionic
Reading

Sudac Vrhovnoga suda Đuro Sessa ističe kako ni na koji način nije sudjelovao u donošenju odluke o imenovanju Mislava Kolakušića za suca Trgovačkoga suda u Zagrebu

'Zbog javnosti koja je ovih dana zapljusnuta informacijama o sucu Trgovačkog suda u Zagrebu Mislavu Kolakušiću i zbog informacije objavljene u jednom tjedniku, smatrajući da za to postoji opravdan interes javnosti, ovim putem ističem da je neistina da sam ikada bio predsjednik Državnog sudbenog vijeća, a nisam bio niti član DSV-a na 23. sjednici održanoj 13. siječnja 2011. kada je Mislav Kolakušić izabran za suca, jer sam ostavku na članstvo podnio u listopadu 2010. Tako nisam ni na koji način sudjelovao u donošenju rečene odluke o imenovanju', stoji u priopćenju suca Sesse.

Na koncu je zaključio sljedeće: 'Zašto je potrebno širiti takve neistine, svakom je jasno.'

Podsjetimo, sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić izazvao je pravu pomutnju među vladajućima, poslodavcima, radnicima, ali i svojim kolegama kada je odgodio ročište o sklapanju predstečajne nagodbe za Dalekovod d.d. Naime, Kolakušić je odlučio zahtijevati ocjenu ustavnosti 'pojedinih odredbi Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi'.