što se događa?

Serija provala u župne urede i kapelice na zagrebačkom području: Sjekirom razbili prozor, pepeljarom staklo oko kipa

11.02.2020 u 18:39

Bionic
Reading

U samo nekoliko mjeseci na području zagrebačke Policijske uprave zabilježen je niz provala i teških krađa u župne urede i sakralne prostore

Posljednji slučaj zbio se krajem siječnja u centru Zagreba, točnije u Novoj Vesi, kada je nepoznati počinitelj provalio u župni ured crkve sv. Ivana Krstitelja.

Prvo je, doznajemo, provalio u vrtnu kućicu, uzeo sjekiru, a potom razvalio prozor te otuđio novac. Sve se to događalo u vrijeme nedjeljne mise. Materijalna šteta, kažu u Policijskoj upravi zagrebačkoj, iznosi nekoliko tisuća kuna.

U Kašini je pak 23. siječnja zabilježen pokušaj teške krađe provaljivanjem u župni ured. Štoviše, u razdoblju od 1. listopada 2019. godine do 5. veljače 2020. godine zabilježeno je šest teških krađa provaljivanjem u župne urede, od kojih su dvije ostale u pokušaju.

Policija je u tom razdoblju zabilježila i dvije provale u kapelice na zagrebačkom području. U jednom slučaju sve je ostalo na pokušaju, a u jednoj kapelici počinitelj je uspio u svojem naumu.

Riječ je o slučaju koji se zbio 2. siječnja u predvorju crkve sv. Petra u Vlaškoj. Naime, 27-godišnjak je pepeljarom razbio stijenku iza koje se nalazio kip Majke Božje te s njega otuđio krunicu i pobjegao.

'Materijalna šteta u navedenim kaznenim djelima iznosi nekoliko tisuća kuna', kažu tportalu u PU zagrebačkoj.