INCIDENT U RETKOVCIMA

Seljački vođa vrijeđao i napao policajku?

19.06.2013 u 16:12

Bionic
Reading

U PU vukovarsko-srijemskoj su za Večernji list potvrdili da je policijska ophodnja u utorak pola sata prije ponoći, u Strossmayerovoj ulici u Andrijaševcima kod Vinkovaca, zaustavila 45-godišnjaka iz Retkovaca koji je upravljao osobnim automobilom s preko 1,5 promila alkohola u krvi. Prilikom postupanja, 45-godišnjak je vrijeđao policijske službenike pa će, osim zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, odgovarati i zbog vrijeđanja policijskih službenika na dužnosti.

'Ne mogu govoriti o imenima', odgovorio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović kada smo ga pitali radi li se o seljačkom vođi iz Retkovaca koji je uvijek u organizaciji prosvjeda u Slavoniji, piše Večernji list

Ljudi koji su se zatekli u Strossmayerovoj u Andrijaševcima pola sati prije ponoći tvrde da je to vođa seljaka iz Retkovaca s karakterističnim brčićima, a neslužbeno doznajemo da ga je policija tog dana dva puta bezuspješno pokušala zaustaviti jer se nije obazirao na njihove naredbe, a kada je treći put ipak zaustavljen, vrijeđao je policajce, čak i policajku koju je gurnuo na haubu i govorio joj, tvrde svjedoci, 'izvadi pendrek'.

Neslužbeno doznajemo kako je proveo noć u policiji do otrježnjenja. Nije bio raspoložen odgovarati novinarima, već je danas prijepodne kratko odgovorio kako je s njim sve u redu i 'ništa nije bilo'.