PRORAČUNSKE KUNE

Seljacima će ministar objasniti rezove za poljoprivredu

14.02.2012 u 14:12

Bionic
Reading

Prijedlogom proračuna koji je Vlada jučer pustila u saborsku proceduru seljaci će na raspolaganju imati 515 milijuna kuna manje, međutim čelnici različitih seljačkih udruga za sada ne razmišljaju o novim uličnim prosvjedima

Prošlotjedna galama oko rezova u poljoprivredi za oko milijardu kuna, kao i glasine da isplate poticaja za proteklu godinu neće biti digla je na noge seljačke udruge, organizirani su prosvjedi, međutim odaziv seljaka bio je slab.

Sindikat hrvatskih seljaka nije podržavao prosvjede jer nije bilo predloženog proračuna pa, samim time, nije bilo moguće znati koliko će manje novca ostati u blagajni poljoprivrede. Zvonko Pipić, potpredsjednik Sindikata, tvrdio je da seljacima ne bi štetio ni rez od milijardu kuna ako bi on bio oduzet od ukupnog prošlogodišnjeg iznosa, međutim taj podatak tada nisu imali. Sa spoznajom da će umjesto za milijardu, izdvajanja za poljoprivredu biti manja za petstotinjak milijuna kuna, danas su na razgovor s novim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom u Zagreb krenuli čelnici Sindikata hrvatskih seljaka – Tomislav Pokrovac i Zvonko Pipić.

Tijekom susreta s ministrom, koji bi trebao uslijediti u ranim popodnevnim satima, razgovarat će o isplati poticaja, potporama, ali i, kako je rekao Pipić, 'brojnim drugim problemima koji seljake muče više od proračunskih izdvajanja'.