PREKID PROSVJEDA:

Seljaci idu kući, ministar dolazi u subotu

24.03.2011 u 12:23

Bionic
Reading

Nakon 15 dana prosvjedovanja, nezadovoljni seljaci iz Slavonije točno u podne uklonit će svoje traktore s prometnica i zaputiti se kućama, potvrđeno je u četvrtak iz Sindikata hrvatskih seljaka

VINKOVCI – Na medijskoj konferenciji, koju su održali na punktu kod Jarmine, najavili su i da će se s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem sastati u subotu u Retkovcima, selu u vinkovačkom kraju, odakle i dolazi najviše prosvjednika.

'Na sastanku s ministrom, uz već postojeće zahtjeve, otvorit ćemo i neka druga bitna pitanja za poljoprivrednike. Zatražit ćemo i da supotpisnik eventualnog sporazuma bude predsjednik Josipović, jer je jedini čovjek u vrhu vlasti kojemu još možemo vjerovati', rekao je Tomislav Pokrovac, predsjednik seljačkog sindikata.

Po njegovim riječima, 'seljaci ne bi imali ništa protiv da se dugovanja koja država ima prema njima prebiju s poreznom upravom, mirovinskim i zdravstvenim osiguranjem, dok su protiv isplate kroz vaučere, jer na taj način samo gube'.

Među zahtjevima Sindikata hrvatskih seljaka su isplata potpora u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu u punim iznosima, izjednačavanje cijene plavog dizela i za ribare i za ratare u iznosu do četiri  kune, deblokada računa seljaka te izrada 10-godišnje državne strategije poljoprivredne proizvodnje.