SKANDALOZNA SUDSKA ODLUKA

'Seksao se pred kćerkicama s nekom ženom, ali samo jednom'

čekić presuda sud

čekić presuda sud

Izvor: Corbis / Autor: Gisuke Hagiwara

Općinski sud u Bjelovaru presudio je da dvije djevojčice trebaju ostati s ocem iako je pred njima imao spolni odnos s nekom ženom, a njima rekao da se okrenu i gledaju u zid

'Mojim bi djevojčicama bilo bolje da su u nekom domu nego da su s ocem. Istina je da je neodgovoran, da one moraju same ložiti peć i njega nikad nema kod kuće. Ne znam da je sud mogao presuditi u njegovu korist i kako ne vide da za njih nije dobro da su s njim', požalila se Jutarnjem listu majka nesretnih djevojčica, koja je odlučila progovoriti nakon teksta objavljenog prošli tjedan u Jutarnjem.

Bivšeg supruga napustila je jer ju je iskorištavao, varao s drugim ženama i opijao se. Ona, pak, nije bila dovoljno hrabra da se bori s njim, pa ga je stoga napustila i otišla od njega. Djevojčice je posljednji put vidjela 2008, a otad je u braku s drugim muškarcem i trenutačno čeka njihovo četvrto dijete. Priznaje da se o djevojčicama sada ne bi mogla brinuti, iako joj je ponekad zbog toga vrlo teško.

U obrazloženju pravomoćne presude sudsko vijeće Županijskog suda pojašnjava da je prvostupanjski, Općinski sud, pravilno ocijenio okolnosti u kojima djevojčice žive s ocem te donio dobru odluku da ostanu s njim.

U presudi se navodi da za djevojčice ne bi bilo dobro da se odvajaju od oca jer su za njega vezane te bi im to bio dodatni šok. Smatraju da nije u većoj mjeri zanemario odgoj, a činjenica je da ima jedva dostatna sredstva za život. Stoga mora raditi i poslije radnog vremena kako bi podmirio sve troškove.

To što je pred djevojčicama imao spolni odnos s nekom ženom, a njima rekao da se okrenu i gledaju u zid, sudsko vijeće obrazložilo je riječima da je to samo jednom učinio. Argument učiteljice koja je iskazivala na sudu da djevojčice ne pišu redovito zadaće, pao je u vodu kada je rečeno da otac redovito dolazi na informacije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi