HDZ-OV VETERAN BURNO

Šeks o Vučiću: Pa što će nama jedan četnik nešto propisivati?

28.09.2017 u 09:09

Bionic
Reading

Vladimir Šeks burno je reagirao na izjavu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je kazao da novi Zakon o braniteljima otvara Pandorinu kutiju

Nakon tribine Hrvatskog generalskog zbora, na pitanje novinara za kratki komentar vezan uz zakon o pravima branitelja Šeks je odgovorio: 'Pa što će nama jedan četnik nešto propisivati?', javlja Dnevnik.hr.

'Ovo nije pitanje odnosa u vladajućoj koaliciji, ovo nije pitanje odnosa između hrvatskog naroda i nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Ovo je pitanje poštivanja Ustava Republike Hrvatske i pravne države jer je to temelj. Bez poštivanja Ustava, bez poštivanja pravne države nema ni napretka', komentirao je saborski zastupnika HDZ-a i bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

  • +11
Promocija knjige Vladimira Šeksa 'Državni udar' Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju jer će se onda u Srbiji donijeti još 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. 'To je za nas neprihvatljivo. Volio bih da Hrvati ponekad obuku naše cipele. Ja se stavljam u njihovu poziciju i razumijem što ih muči, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti', rekao je Vučić.