PRODANOVIĆ ODGOVORIO HDZ-U

'Šeks govori napamet i nekonzistentan je, a Sanadera ne zanimaju podmetanja iz trećeg korijena'

12.09.2011 u 21:19

Bionic
Reading

'Kad god se HDZ-u dogodi nešto loše, sjete se Ive Sanadera, a napad na Sanadera ne može ostaviti HDZ netaknutim', kazao je za 'Dnevnik' Nove TV jedan od Sanaderovih odvjetnika, Čedo Prodanović, komentirajući izjave potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa

'Ovo je opća kampanja protiv Ive Sanadera, mislim da ovo nije pametno. Nisam siguran da napad na bivšeg predsjednika HDZ-a može stranku ostaviti netaknutom', rekao je Prodanović za 'Dnevnik' Nove TV, komentirajući ranije Šeksove izjave da je Sanader Zorro osvetnik.

Dodao je da ako kriminaliziraju bivšeg predsjednika stranke, jasno je da on ne može biti sam kriv. 'Ivo Sanader nema saznanja o crnim fondovima, ne zna tko je to radio, to nije bilo u njegovoj domeni', rekao je.

Prodanović je rekao da ne zna govori li Vladimir Šeks u svoje ime ili u ime stranke, no dodao je da se u tim krugovima reagira po nekom uvjetovanom refleksu: 'Kada god se nešto dogodi negativno u HDZ-u, oni se sjete Ive Sanadera.'

Naglašava da Šeks govori napamet jer uopće ne zna iskaz Ive Sanadera. 'Sanader nikoga ne tereti u iskazu. On jednostavno kaže da nema saznanja što se sve događalo u HDZ-u, da postoje drugi ljudi koji su bili u organizaciji i obavljali financijske stvari. Pa, ako se što dogodilo, oni znaju', rekao je Prodanović.

'Nitko mu ne treba držati ljestve jer on nije lopov. Šeks nije konzistentan u svojoj logici, jer vjeruje prvom iskazu Branke Pavošević gdje ona tereti Sanadera, a skandalizira se na treći iskaz u kojem navodno tereti HDZ' te to pripisuje nekoj podzemnoj aktivnosti Ive Sanadera, zaključuje Prodanović.

Pita se koji bi interes bio Ive Sanadera da sada podmeće stranci. 'On je, za razliku od Šeksa, svjestan da kompromitiranje bilo kojeg rukovodioca HDZ-a znači i kompromitiranje njega, koji je godinama bio uspješan predsjednik stranke', zaključio je.

Prodanović poručuje da se Sanader bavi svojim sudskim postupcima, a najmanje ga sada brine politikanstvo od strane vlasti koja ga ne zanima. 'Da se Sanader želi osvetiti, to bi učinio u svojem iskazu, a ne podmetanjima iz trećeg korijena', zaključio je Prodanović.