transfer koji je podigao buru

Šefica GONG-a: 'Zelić nije ni prvi ni zadnji... nismo produžena ruka SDP-a'

28.03.2018 u 11:31

Bionic
Reading

Dragan Zelić nakon 17 godina napustio je GONG i odlučio nastaviti karijeru u SDP-u, u kojem je postao izvršni tajnik stranke, preko koje je zaposlen na određeno vrijeme u Saboru na mjestu savjetnika u saborskom klubu SDP-a. Iako to nije prvi slučaj da neki član GONG-a završava u politici, Zelić je jedno od imena koja se usko vezalo uz tu nevladinu organizaciju. Jelena Berković, izvršna direktorica GONG-a, za tportal je komentirala taj transfer i optužbe da su produžena ruka SDP-a

Jelena Berković napominje kako ovo nije 'prvi, a vjerojatno ni zadnji put da je otišao neki njihov član'.

'Kroz GONG je prošlo dvadeset tisuća ljudi i teško se sjetiti svih, ali mislim da je ovo prvi put da je netko od viđenijih članova otišao u SDP. Suzana Jašić preselila se u Pazin, bila nezavisni kandidat i na kraju ušla u Gradsko vijeće, Josip Kregar otišao je 2009. i kandidirao se na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba, a Tomislav Tomašević, koji je bio u Zelenoj akciji, ušao je s liste Za grad! u Skupštinu Grada Zagreba', podsjeća Berković.

Smatra da se Zelićevim odlaskom ne potvrđuje HDZ-ova tvrdnja, prema kojoj je GONG oduvijek bio produžena ruka SDP-a.

'Surađujemo sa svim strankama koje poštuju Ustav RH. Jedino s kim smo imali isključujuće odnose bio je HDSSB. Svim strankama dajemo preporuke i istraživanja, tako da teza o tome da smo produžena ruka SDP-a uopće ne stoji', kaže Berković.

Zelićev odlazak, ističe, neće naštetiti udruzi koja je svoj imidž izgradila na monitoringu političkog sustava i stranaka: GONG nastavlja s istraživanjima i edukacijom, kako građana tako i političara, u daljnjoj demokratizaciji Hrvatske.

  • +8
Dragan Zelić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Upitana da komentira činjenicu da Zelić neće biti na plaći SDP-a, već Sabora, samo je citirala njegova novog šefa Arsena Bauka, šefa kluba SDP-a: 'Neka mu je Bog na pomoći.'