UHIĆEN POREČKI UGOSTITELJ

Sefedin Bilali naručitelj oba atentata na Edu Kosa?

22.08.2011 u 20:37

Bionic
Reading

Porečki ugostitelj Sefedin Bilali (72) priveden je danas u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Sumnjiči ga se da je naručitelj oba atentata na porečkog dogradonačelnika Edu Kosa

Naime, kriminalističko istraživanje iznude porečkog dogradonačelnika i istaknutog člana IDS-a, provedeno u koordinaciji PN USKOK-a i Županijskog državnog odvjetništva, rezultiralo je Bilalijevim uhićenjem ovog vikenda.

Sefedin Bilali
se tereti da je u dva navrata poticao na teško ubojstvo. Naime, za eksploziju eksplozivne naprave podmetnute pod Kosov osobni automobil, 19. listopada 2006. u Poreču, angažirao je Miru Đurića Bombaša (41) iz Đakova, a za napad vatrenim oružjem, koji se dogodio u studenom 2010. u dvorištu Kosove obiteljske kuće u mjestu Kukci kod Poreča, angažirao je 45-godišnjeg Osječanina.

Osječanin se tereti za pokušaj teškog ubojstva te je, kako je priopćeno iz MUP-a, kazneno prijavljen redovnim putem, a Đakovčanin Miro Đurić zvani Bombaš, zbog podmetanja eksplozivne naprave koja je raznijela Kosov automobil, tereti se za pokušaj teškog ubojstva, a u drugom slučaju tereti ga se i za poticanje i pomaganje u teškom ubojstvu.

Đurić se, zbog istrage kaznenog djela iznude porečkog dogradonačelnika, od 27. svibnja 2011. nalazi u istražnom zatvoru u Puli.