željko bjeliš

Šef udruge proizvođača agruma: U Neretvi je 99 posto proizvođača mandarina ispravno

10.11.2023 u 21:33

Bionic
Reading

Neretvanski proizvođači mandarina su očajni. Zabranjeni pesticid, kažu, koristili su neodgovorni pojedinci, a štetu snose svi. Tvrde kako je stvorena klima kolektivne krivnje i odgovornosti svih proizvođača mandarina u dolini Neretve, što kažu, nije istina. Kupce pozivaju da bez straha nastave kupovati i konzumirati mandarine od provjerenih dobavljača

'Šteta je ogromna, šteta je nemjerljiva i nepovratna za ovu godinu. Međutim, vrlo bitno je istaknuti da je šteta nastala i jednom neprimjernom interpretacijom dijela medija koji su krivo prenijeli izvješće Državnog inspektorata gdje je bio problem s pošiljkom koja je trebala završiti u Republici Srbiji, gdje je od 15 proizvođača tek proizvod jednog bio nezadovoljavajući, odnosno roba svih ostalih 14 proizvođača je bila uredna', komentirao je predsjednik Udruge proizvođača agruma s područja Neretve Željko Bjeliš nastalu štetu koja je prouzročena činjenicom da je pronađen nedozvoljen pesticid u jednoj manjoj količini mandarina za RTL Danas.

Bjeliš ističe kako nema kolektivne odgovornosti nego su odgovorni pojedinci.

'Njih treba što prije pronaći, ukloniti ih iz sustava proizvodnje, za njih odrediti nekakve kaznene mjere, ali svim onim proizvođačima koji su ispravni, a tih je u Neretvi 99 posto pa i više, omogućiti daljnji proces prodaje', ističe Bjeliš koji je pozvao sve potrošače neretvanske mandarine u Hrvatskoj 'da ih bez ikakvog straha slobodno kupuju'.

'Uvijek će biti onih koji krše zakon, tako da zbog promila ili postotka određenih proizvođača ne može trpjeti cijela dolina Neretve', ukazuje predsjednik Udruge proizvođača agruma s područja Neretve.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'