PREDUG GOVOR

Šef Sabora isključio mikrofon Sabini Glasovac u pola izlaganja

25.01.2018 u 10:39

Bionic
Reading

SDP-ovoj Sabini Glasovac predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković isključio je mikrofon dok je upozoravala na kaotičnu situaciju na Hrvatskim studijima jer je premašila vrijeme predviđeno za obrazlaganje zahtjeva za stankom

Sjednica je započela, uobičajeno, stankom, a većina zahtjeva za njom tiče se 'aktualne političke situacije'.

SDP-ova Sabina Glasovac upozorila je na kaotično stanje na Hrvatskim studijima koje traje već godinu dana, a intenziviralo se u posljednjih nekoliko mjeseci.

'Uz dužno poštovanje autonomiji sveučilišta, ne mogu ostati gluha na mailove, poruke, pozive koje mi upućuju studenti i zaposlenici Hrvatskih Studija koji ukazuju da je situacija alarmantna. Obraćali su se ministrici, rektoru, premijeru, ali nisu dobili odgovor',rekla je Glasovac, piše N1.

  • +18
Sabor započeo sjednicu raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o obrani Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Naglasila je kako 1500 studenata i nekoliko stotina nastavnika Hrvatskih studija muči što imaju nereguliran pravni status, odlaze najperspektivniji nastavnici, a istovremeno opada interes za upis određenih programa te da im je neizvjesna sudbina, a osjeća se nemoć znanstveno nastavnog vijeća koji nemaju mogućnost formiranja postupaka koji se tiču daljnjih zbivanja na Hrvatskim studijima, nego su sve preuzela privremena tijela.

  • +15
Sabina Glasovac Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Privremena uprava nije napravila ništa da regulira status, ali su raspisali su najviše radnih mjesta na nekoj visoobrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj', rekla je Glasovac kojoj je, jer je premašila vrijeme predviđeno za obrazlaganje zahtjeva za stankom predsjedavajući Gordan Jandroković bio prisiljen isključiti mikrofon.