ZBOG PRITISAKA

Šef riječkog HDZ-a Bojan Hlača podnio ostavku

03.04.2012 u 13:23

Bionic
Reading

Nakon što je zbog viška glasačkih listića protekle subote poništena Izborna skupština Gradske organizacije HDZ-a Rijeka, na kojoj se za čelnog čovjeka gradske organizacije trebalo birati između četiri kandidata - Mile Biondića, Hrvoja Burića, dr. Nenada Srdoča i Patrika Šegote - aktualni predsjednik riječkog HDZ-a Bojan Hlača podnio je danas neopozivu ostavku na tu funkciju, a razlog su, kazao je, neviđeni pritisci pojedinih članova HDZ-a kojima je izložen

'Odluku sam donio danas, nakon sinoć održane sjednice Gradskog odbora HDZ-a Rijeka. Osjetio sam da sam smetnja održavanju iduće izborne skupštine 21. travnja. Povlačim se kako bih osigurano njezino nesmetano održavanje', objasnio je Hlača svoju odluku.

Gradski odbor HDZ-a Rijeka u svom priopćenju navodi kako je učinjeno sve da bi izbori u subotu 31. ožujka prošli u duhu demokracije i jednakosti svih kandidata. Omogućeno je da svaki od njih predloži članove radnog predsjedništva, izbornog povjerenstva i ostalih tijela, što je učinjeno prije početka skupštine i jednoglasno prihvaćeno.

Gradski odbor HDZ-a drži da nije bilo loše namjere, već je došlo isključivo do tehničke greške prilikom prijave izaslanika za glasanje, jer je određeni broj njih na glasanje došao naknadno. Vjeruju da će ponovljena skupština proći u demokratskom ozračju i biti izabran najbolji kandidat te ih stoga pozivaju da nastave promovirati svoje programe, ali i da se suzdrže od neutemeljenih izjava koje dovode u sumnju regularnost skupštine, jer time štete sebi i ugledu stranke.