OSTVARIO NAUM

Šef HSS-a Branko Hrg konačno postaje zastupnik

10.10.2012 u 12:09

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo potvrdilo je jutros da će od petka 12 listopada umjesto Josipa Friščića u ime HSS-a u Saboru sjediti predsjednik te stranke Branko Hrg. Kada odluku potvrdi i Sabor, konačno će biti okončana višemjesečna trakavica u toj stranci

MIP je izvijestio da je Friščić, koji je nedavno aktivirao svoj mandat, 27. rujna dao ostavku na zastupničku dužnost te da će ga od petka 12. rujna na tom mjestu zamijeniti predsjednik HSS-a Branko Hrg. Friščić je dao ostavku samo dan nakon što mu je počeo ponovno teći mandat koji je odmah nakon što je izabran u Sabor stavio u mirovanje.

Za vrijeme mirovanja Friščića je u Saboru zamjenjivao Damir Bajs, no nakon unutarstranačkih izbora u HSS-u, na kojima je bivši ministar turizma izgubio, zastupničkog mandata zaželio se predsjednik stranke Branko Hrg. Međutim, iako je Predsjedništvo stranke odlučilo da Hrg odmah dođe u Sabor umjesto Bajsa, bivši ministar nije htio odustati od mandata. Zbog toga je prvo u stranci zaradio suspenziju, a nakon toga je i izbačen iz nje. Na kraju je sam dao ostavku i tako omogućio Friščiću da ponovno aktivira svoj mandat.

MIP je jutros udovoljio i zahtjevu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića za stavljanje zastupničkog mandata u mirovanje koje stupa na snagu s današnjim danom. Prema želji SDSS-a, Stanimirovića će u zastupničkim klupama zamijeniti Dragan Crnogorac

S danom 1. listopada mandat je počeo mirovati i SDSS-ovom zastupniku Jovi Vukoviću, kojega će u Saboru zamijeniti, odnosno u zastupničke se klupe vratiti Mile Horvat.

215892,205335,200572,190429