NOVA BLAMAŽA NA PRISAVLJU

Šef HRT-a nije izabran ni u trećem pokušaju

10.05.2010 u 17:58

Bionic
Reading

Ni u trećem pokušaju Programsko vijeće HRT-a nije uspjelo izabrati novog glavnog ravnatelja HRT-a između 18 kandidata koji su ispunjavali sve uvjete tražene natječajem. Četvrti natječaj za sada se neće raspisivati, već će se na sjednici za dva tjedna produžiti mandat v. d. Ravnateljstvu ili će se izabrati novo, a također je dogovorena rasprava o kolektivnoj ostavci

Vijećnicima nije pomogao ni novi sustav glasovanja oko kojeg su se dogovorili kada je propao drugi natječaj jer se još jednom pokazalo da kompromisa između lijevih i desnih nema te da je svatko ostao čvrsto ukopan na svojim pozicijama.

Nakon prvog kruga glasovanja, od 18 kandidata dalje je prošlo pet kandidata s najvećim brojem bodova, a u njemu su se našli: Duško Radić sa 22 boda, Josip Popovac imao je 21, Karolina Vidović Krišto prikupila je 18, a Veljko Jančić i Goran Rotim po 16.

Potom je uslijedio pokušaj izglasavanja povjerenja Radiću kao kandidatu s najviše glasova.

Od osam potrebnih glasova za izbor Radić je prikupio pet, a potom je uslijedio pokušaj izglasavanja povjerenja slabije rangiranim kandidatima. Međutim, Popovac, Krišto Vidović i Jančić dobili su tek po četiri glasa, a Rotim je poput Radića uspio skupiti pet.

Iako je vijećnik Damir Grubiša predložio da Vijeće podnese kolektivnu ostavku kao moralni čin, do toga nije došlo, već je odlučeno da se o tome glasuje na idućoj sjednici za petnaest dana kada bi se trebalo glasovati o povjerenju postojećem v. d. Ravnateljstvu, kojem mandat istječe 8. lipnja, ili će se izabrati novo.