POMOĆ RODITELJIMA

'SDP u Zagrebu pokreće inicijativu za produljeni boravak u vrtićima'

01.06.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Na konferenciji za medije predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić najavio je pokretanje inicijative za produženi boravak djece u 3. i 4. razredu, za sve osnovne škole u Gradu Zagrebu

'Djeca ne smiju biti sama dok roditelji rade. Trebaju biti sigurna, a roditelji bezbrižni. Za to dodatno vrijeme, djeca bi trebala stjecati i više znanja i vještina, čime se povećava i kvaliteta školovanja!'

Bernardić je istakao i da će podržati prosvjed „Hrvatska može bolje“ kojeg vidi kao poruku Vladi RH da ne radi ništa i da ne može zaustavljati započete procese u Hrvatskoj.

'Možemo razgovarati o sadržaju reforme, ali ne i o tome je li ona potrebna. HDZ-ova Vlada je još 2005. ukinula po jedan sat matematike i hrvatskog jezika, što je bio korak unazad. Zalažem se, između ostalog, za više matematike u školama, za učenje kroz igru, učenje rješavanja problema i približavanje matematike djeci, jer će s tim znanjima djeca biti spremnija za konkurentno tržište i bolje plaćene poslove. Djeci treba približiti predmete i zainteresirati ih za njih, omogućiti im dodatne poticaje i razvoj kreativnih potencijala.', smatra Bernardić.

Također je istakao važnost poboljšanja uvjeta u dječjim vrtićima i školama, poštivanja pedagoškog standarda, manjih grupa i više prostora i pametnih igračaka te motiviranja odgojitelja/ica: Nastavljam borbu za bolje uvjete u vrtićima i školama. Kvaliteta odgoja i obrazovanja za nas socijaldemokrate je pitanje broj jedan.Ne može se sve riješiti preko noći, ali dosta je bilo neispunjenih obećanja.

Najavio je i održavanje tematske sjednice skupštinskih Odbora zakontrolu i Odbora za mladež na tu temu, te raspravu na idućoj sjedniciGradske skupštine.

Na pitanje novinara, komentirao je stav okopromjene imena Trga maršala Tita: Žalosno je da je to prvi potez HDZ-ana čelu Skupštine, uz niz neriješenih strateških projekata u Gradu. SDPje protiv povijesnog revizionizma i mijenjanja imena ulica i trgova!