DISKRIMINACIJA NA DJELU

SDP se obrušio na vlast zbog stručnog osposobljavanja

06.03.2017 u 11:09

Bionic
Reading

Zbog mjera stručnog usavršavanja SDP je Ustavnom sudu podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti. Mjera koja ne dopušta stručno osposobljavanje starijima od 30 godina diskriminatorna je, a njome su HDZ i Most poručili da im problemi mladih nisu bitni

Zbog ovakve mjere Hrvatska će trpiti ogromnu štetu, poručio je SDP-ov Peđa Grbin. Podsjetio je da su zbog ograničavanja dobi neke zakone već rušili i europski, ali i Ustavni sud.

'Vlada i Sabor usvojili su ovakav zakon koji diskriminira starije od 30 godina. Samo su pojasnili da za njih ne mogu dobiti sredstva iz EU. Ako ne mogu, onda je zadatak da ih sami osiguraju', kazao je Grbin.

Ovakvom mjerom i zakonom još će se više otvoriti vrata Hrvatske i još više će mladi odlaziti van, poručuje Mirando Mrsić.

Podsjetio je ponovno da je stručno osposobljavanje prošireno i na srednjoškolce, zbog čega će, dodaje, poslodavci dobiti mladu radnu snagu za 2.620 kuna. 'Otvara se i prema gimnazijalcima. Za što će se oni stručno osposobljavati ako nemaju struku? Mjere idu za tim da omoguće poslodavcima da postojeću radnu snagu zamijene s onom koju će plaćati država', rekao je Mrsić.

'Vlada samo zeli uljepšati sliku Hrvatske i umjetno smanjiti broj nezaposlenih uoči izbora', kazao je Mrsić.

Govoreći o radu nedjeljom, Mrsić je kazao kako je tu problem što ga poslodavci ne plaćaju kako bi trebali.

Na pitanje o lokalnim izborima, Grbin je kazao da se razgovori s HNS-om još uvijek vode. 'Cilj u Zagrebu je zamijeniti nepotističku, korumpiranu vlast s nekim tko može donijeti promjenu', rekao je Grbin.

Na pitanje koliko će lokalni izbori utjecati na poziciju predsjednika stranke, Grbin je kazao da su svaki izbori važni za poziciju svakoga u vrhu stranke.

'Nitko od nas ne može pobjeći od odgovornosti, bilo na lokalnom ili državnom nivou. Politička pozicija svih nas ovisi o izborima. Ali rezultati na lokalnim izborima će biti dobri, pa ovo neće biti potrebno', rekao je Grbin.