ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA

SDP raspušta ogranke u Grubišnom Polju, Poreču, Dugom Selu, Gračacu, Ražancu i Višnjanu

19.05.2016 u 20:31

Bionic
Reading

Predsjedništvo SDP-a pokrenulo je postupak za raspuštanje ogranaka u Grubišnom Polju, Poreču, Dugom Selu, Gračacu, Ražancu i Višnjanu, potvrdio je novinarima nakon sjednice tog tijela Peđa Grbin

'To su sve jako velike organizacije i vjerujem da će izazvati velike potrese na političkoj sceni', sarkastično je rekao Grbin.

U raspuštanje tih ogranaka išlo se, pojasnio je Grbin, zbog njihovog nefunkcioniranja, neki su na prošlim lokalnim izborima ostali ispod praga, a u nekima su predsjednici podnijeli ostavke.

'Bilo je riječi i o lokalnim izborima u Zagrebu, o pobjedi na tim izborima i to s onim kandidatom kojeg će izabrati gradska organizacija SDP-a', rekao je Grbin.

Predsjedništvo je, kao i svaki put, razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji.

'I svi građani vide da Vlada na funkcionira, da se odluke ne donose i da vladajući guraju Hrvatsku u krivom smjeru. Uputili smo nekoliko prijedloga u saborsku proceduru. Onaj najvažniji odnosi se na glasanje o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, imajući u vidu to da on kontinuirano svoje privatne interese stavlja ispred javnih, imajući u vidu to da svaki dan dobivamo nove podatke o njegovim aferama. Raspravljali smo i o pitanju privatizacije, odnosno o načinu na koji je Vlada RH tajno, mimo javnosti, pokrenula postupak privatizacije', kazao je Grbin, podsjetivši da je SDP danas u saborsku proceduru uputio prijedlog za raspravom na temu privatizacije.

Upitan hoće li uspjeti u zahtjevu za opoziv, posebice s obzirom na to da je Most poslao odbijenicu, Grbin je kazao: 'Jesu li dali odbijenicu ili ne, vidjet ćemo kada se bude provodila rasprava. Mislim da nemaju što davati odbijenicu SDP-u jer se ovdje radi o odnosu prema hrvatskim građanima i tome jesu li za modernu Hrvatsku, nekorumpiranu, ili su za podršku onima koji svoj privatni interes stavljaju ispred javnog. Ukoliko daju podršku Karamarku, tada će biti posve jasno da je Most zasjeo u fotelje i da iz njih ne namjerava izaći', poručio je Grbin.