NAKON ODLUKE MINISTRA

SDP poziva HDZ-ova župana na zajedničko lobiranje za sisačku bolnicu

11.05.2016 u 16:02

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i čelnik sisačko-moslovačke županijske organizacije SDP-a Zoran Vasić poslao je u srijedu otvoreno pismo županu Ivi Žiniću (HDZ) s pozivom na suradnju i zajedničko lobiranje za nastavak već započetog projekta izgradnje središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice, koji je zaustavljen odlukom Ministarstva zdravlja.

'Smatram da ovo nije politička tema i da ovdje nema mjesta podjelama, jer bolest ne pita za političku opciju i medicinsku pomoć trebaju svi, te da nam svima na prvom mjestu mora biti interes građana i osiguravanje adekvatne zdravstvene skrbi. Prateći Vaše istupe unazad nekoliko dana uvidio sam da ste i sami svjesni važnosti koju središnji paviljon ima za sisačku Opću bolnicu, te da ste opciju revidiranja projekta odbacili, čak i po cijenu suprotstavljanja vašem stranačkom kolegi ministru Nakiću', poručuje Vasić županu.

Bez želje za politiziranjem, ističe, predlaže mu da zajedno lobiraju u Hrvatskom saboru, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te pokažu da su u Sisku i županiji jedinstveni oko nastavka provođenja projekta izgradnje središnjeg paviljona, bez obzira na različite političke opcije.

'Smatram da je to itekako potrebno obzirom na izjave iz Ministarstva zdravlja koje su oprečne s Vašim priopćenjem, ali i s obzirom na sve što se zadnjih dana piše u medijima i na društvenim mrežama', navodi Vasić.

Na konferenciji za novinare su punu potporu Vasiću dali čelnici sisačkog HNS-a. Kako je rekao predsjednik Gradske organizacije i sisački dogradonačelnik Vlado Andučić, taj bi problem trebao biti iznad dnevne politike. Dodao je kako se župan nije snašao u toj situaciji te da bi interesi Siska i Sisačko-moslavačke županije trebali biti iznad stranačke stege. Po mišljenju Andučića, riječ je o pokušaju redistribuiranja već odobrenih 130 milijuna iz fondova EU za druge potrebe.

Predsjednik sisačkog Gradskog vijeća Ivan Đumbir (HNS) najavio je kako će sazvati Predsjedništvo tog tijela i predložiti tematsku sjednicu Vijeća o sudbini sisačke Opće bolnice