Jasenka Auguštan - Pentek

SDP-ovka koja je Bernardiću ponudila da bude na listi za EU izbore dobila SMS koji ju je šokirao

25.01.2019 u 16:39

Bionic
Reading

Gotovo svi SDP-ovci koji su se našli na popisu kandidata za europske izbore okupili su se u 15 sati na prvom radnom sastanku. Iako se očekivalo da dođe svih 12 kandidata, nekolicina je nedostajala, a među njima i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, koja se vrhu stranke jučer obratila pismom.

Na radnom sastanku koji bi mogao potrajati nekoliko sati, sudjeluju i članovi predsjedništva SDP-a, a od potencijalnih kandidata za europske izbore nisu se pojavili Gordan Maras, Barbara Antolić Vupora i već spomenuta Auguštan-Pentek.

Ona se ipak pojavila pred središnjicom stranke te je novinarima pojasnila kako je nekoliko sati prije početka sastanka dobila SMS poruku u kojoj joj je rečeno da ne dolazi na sastanak je ona nije kandidatkinja za EU izbore.

Poručila je da je šokirana jednako kao što je bila šokirana u četvrtak kad je vidjela da je u medije izišlo njezino pismo predsjedniku stranke Davoru Bernardiću.

Posjetimo, u pismu je šefu poručila da bi na listi voljela vidjeti njega, i da je voljna, ako treba ustupiti svoje mjesto.

Pred novinare su stali i europarlamentarci Biljana Borzan i Tonino Picula. Borzan je rekla da konačna lista nije gotova te da se danas u SDP-u razgovaralo više o politikama, a ne o imenima. Dodala je i kako je zadovoljna što je dobila najviše nominacija s terena i da predsjednik stranke do sada nikada nije bio kandidat niti nositelj liste na EU izborima, niti u SDP-u niti u HDZ-u - dvije najveće stranke.

Picula je rekao da je stranka u visokoj razini pripremljenosti za izbore: 'Imamo dovršene političke smjernice, lista je uglavnom predstavljena i doći će do nekih promjena. Ovo je prvi puta da jedna velika stranka izlazi s listom na kojoj je šest kolegica i šest kolega. Inzistiramo na ravnopravnosti'.

Rekao je i da se očekuje na listi, ali mu nije važno na kojem mjestu. 'Očekujem da će građani prepoznati dobar rad. 200.000 glasova trebalo bi biti pretočeno u tri mandata', dodao je.

Upitan kako komentira SMS poruku koju je Auguštan - Pentek dobila prije početka sastanka rekao je kako ne može komentirati jer nema podatke, ali je siguran da je namjera šefa stranke bila ozbiljna, a Auguštan - Pentek je možda trebala više vremena za prihvaćanje takve ponude zbog čega je reagirala - kako je reagirala.