TRAŽI SE ODGOVOR

SDP-ov župan: Zašto Bernardić nije na čelu liste za EU parlament?

25.01.2019 u 14:14

Bionic
Reading

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP) pozvao je u četvrtak predsjednika stranke Davora Bernardića da hitno sazove sjednicu Glavnog odbora stranke i da bude na čelu izborne liste za Europski parlament. Najavio je da će s tim u vezi poslati pismo predsjedniku i članovima Predsjedništva u kojem će tražiti da se Glavni odbor sazove u sljedeća dva do tri tjedna.

'Tražit ću da predsjednik objasni članovima Glavnog odbora zbog čega je takva lista. Osobno me više interesira zbog čega predsjednik smatra da će pridonijeti izborima više kao predsjednik stranke, nego kao prvi čovjek stranke koji bi trebao nositi listu i povući stranku da osigura što bolji rezultat', izjavio je Kolar za Hinu u Donjoj Stubici nakon predstavljanja ovogodišnjeg programa Seljačke bune.

Kolar smatra da SDP nema vremena čekati do proljeća i redovite sjednice Glavnog odbora jer 'jude na listi treba što prije potvrditi, ali i dati odgovor na pitanje koje se ovih dana pojavilo u stranci i javnosti - zašto Bernardić nije na čelu liste'.

'SDP nije u poziciji da čeka proljeće i da tek tada razgovaramo o prijedlogu liste za Europski parlament i čujemo obrazloženje zašto predsjednik nije na listi, zašto nije prvi na listi, zašto ne nosi listu iako od njega to očekuje ogroman broj članstva', rekao je Kolar te dodao da je dio članova Predsjedništva i potpredsjednik stranke to tražio.

  • +8
Sjednica Glavnog odbora SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Mnogi birači SDP-a i općenito zainteresirane javnosti, kako je rekao, od Bernardića očekuje da nosi listu.

Kolar je najavio i da će, ako se ne sazove sjednica Glavnog odbora, osobno razgovarati s kolegama u stranci i prikupiti dovoljan broj potpisa njegovih članova, a to je četvrtina, da se to tijelo što prije sazove.