zaključak kluba

Na sastanku SDP-ova kluba nitko nije bio za izbacivanje bivših članova stranke. Grbin: ‘Priča nije završena...‘

21.09.2021 u 18:20

Bionic
Reading

SDP nije glasao za izbacivanje članova, rečeno je u izjavi nakon sastanka Kluba

'Zaključak Kluba SDP-a je usvojen jednoglasno – nema isključivanja članova SDP-a. Nastavljamo dalje raditi i graditi SDP', rekao je nakon sastanka Kluba SDP-a Matko Kuzmanić, saborski zastupnik SDP-a, javlja N1 Televizija.

Dodao je kako je u SDP-u prevladao zdrav razum te da je dosta 'zle krvi'.

'Ova poruka znači puno za budućnost SDP-a' dodao je.

Na pitanje što je Peđa Grbin rekao, Kuzmanić kaže: 'Sukladno Poslovniku stavio je prijedlog o isklučenju 4 članova na glasanje i nitko nije glasao za to. Ne znam zašto bi se nekoga sankcioniralo zbog drugačijeg mišljenja.'

Kuzmanić je dodao kako je Grbin bio i ostao njegov predsjednik te da će to biti i dalje.

'Njegov legitimitet nisam nikad propitkivao. Kako sad funkcioniramo, nikad to neću raditi. Pobunio sam se samo na ukidanje ljudskih sloboda.', rekao je.

Nakon sastanka novinarima se obratio i Peđa Grbin, koji je iznio ponešto drugačiju interpretaciju ishoda ovog sastanka.

'Tko nije član Kluba, ne može ga se isključiti', pojasnio je Grbin činjenicu da nitko, pa ni on, nije glasao za isključenje bivših članova stranke iz zastupničkog kluba.

'Predložit ću da Predsjedništvo raspravi i Glavni odbor odluči u kojem će smjeru ići stranka. Jedan dio zastupnika smatrao je da kolege ne treba isključiti. a drugi je rekao da ne možete isključiti nekoga tko nije dio kluba. Odluka je bespredmentna, ali sam je stavio na glasanje jer je većina tako zahtijevala. Predsjedništo će odlučiti što će biti dalje', rekao je najavljujući sjednicu vrha stranke.

'Nažalost, situacija u SDP-u ide dalje. Glasao sam da Glavni odbor odlučuje, to je najviša instanca u stranci. Nije moguće glasati o odluci koja nije usklađena sa statutom. Ostane li priča ovakva, ostaje problem, ne možemo raditi i ne možemo se dogovoriti oko osnovnih stvari. Rasprava je bila manje dinamična nego inače. Ja ni sada ne mogu govoriti o stvarnim problemima. Stranka koja se bavi sobom ne može politički djelovati, priča nije završena, ali radit ću na tomu. Kada između dva tijela stranke postoji problem, tu je Glavni odbor, on bi trebao razmotriti status četiri izbačena člana u SDP-u i Klubu zastupnika. Ne bojim se da će se Glavni odbor podijeliti, sjednica mora biti uskoro, rok je osam dana od sazivanja, ako je sazovemo idući tjedan, bit će najvjerojatnije 2. listopada', kazao je Grbin.