KARLOVAČKA ŽUPANIJA

SDP-ovi pobjednici podupiru Kurelića

28.05.2009 u 17:45

Bionic
Reading

'Pobjednici za pobjednika' naziv je konferencije za novinare na kojoj su danas u karlovačkome SDP-u pobjednici iz prvoga izbornog kruga - gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić i načelnik Kamanja Damir Mateljan poduprli SDP-ova kandidata za župana Brunu Kurelića

KARLOVAC - Izađite na izbore i glasujte za doktora Brunu Kurelića jer je to glas za demokratičnu, naprednu i europsku Karlovačku županiju, rekla je Biserka Vranić.

Ističući da su Ozalj i Kamanje 'već nekoliko godina u Europi', rekla je da Bruno Kurelić treba biti župan koji će to isto omogućiti Županiji.

Vranić posebno želi da Karlovačka županija postane 'prva po transparentnosti rada i podjele sredstava, prva po privlačenju sredstava iz fondova Europske unije i transparentnosti upravljanja resursima'.

Biserka Vranić pobijedila je u prvome krugu zahvaljujući jednom jedinom glasačkom listiću iznad pedeset posto glasova, pa, kako je rečeno, svojim primjerom pokazuje biračima SDP-a koliko je važno da u nedjelju iziđu na izbore i podupru promjene.

Načelnik Mateljan misli da to što se Branko Vukelić (HDZ), podupirući kandidata Ivana Vučića, jučer "hvalio da su izbori pokazali da je Karlovačka županija utvrda HDZ-a" najbolje pokazuje zašto su potrebne promjene koje bi donio SDP-ov župan Bruno Kurelić.

"Upravo je snaga SDP-a u tome da je spreman rušiti utvrde. One su srednjovjekovni pojam i nisu nam potrebne jer trebamo situaciju bez zidova, situaciju otvorenosti. Karlovačka županija, nažalost, jest utvrda, ali utvrda političkoga klijentelizma", ocijneio je Mateljan i istaknuo da se SDP, suprotno tome, vodi javnim, a ne privatnim interesima.

Bruno Kurelić poručio je biračima samo to da im "obećava rad, znoj i opet rad jer treba stvoriti tim koji će restrukturirati županijsku Razvojnu agenciju i staviti je u funkciju iskorištavanja potencijala Županije".

Komentirao je i dio jučerašnjih navoda iz suparničkog tabora riječima da je "moderno političko vrijeme, a ne vrijeme jednog čovjeka koji sve zna i vlada apsolutistički".

"Nakon 16 godina vladanja HDZ-a ovom županijom, ona je jedna od najsiromašnijih županija u Republici Hrvatskoj, po broju nezaposlenih u samom smo vrhu, po udjelu stanovništva koji žive isključivo od socijalne pomoći također, te imamo najveću stopu negativnog prirasta stanovništva i odlazak mladih trbuhom za kruhom", rekao je Kurelić.