politički performans

SDP-ovci htjeli da ih se vrijeđa, a građani sasuli na njih bujicu problema

12.06.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Poziv SDP-ovih saborskih zastupnika Arsena Bauka, Bojana Glavaševića i Peđe Grbina građanima da ih vrijeđaju bez straha od sankcija naišao je na slabašan odaziv

Svega desetak građanki i građana prihvatilo je njihov izazov, no umjesto s uvredama, SDP-ov trojac suočio se s bujicom uglavnom neartikuliranih frustracija. Građani ih nisu vrijeđali, žalili su im se na korumpirano pravosuđe, štetu zbog uvođenja razdjelnika, nedovoljnu zaštitu zviždača, korupciju i druge općepoznate društvene probleme.

Građani vrijeđaju SDP-ove zastupnike Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Iako je javnost podijeljena oko ovakvog performansa, a potez svojih kolega kritizirala je i friška povratnica u stranku Aleksandra Kolarić, SDP-ov trojac stigao je na zakazano mjesto. Arsen Bauk pripomenuo je da je odjenuo odijelo koje je ionako planirao odnijeti na kemijsko čišćenje.

Pojavio se i saborski zastupnik Ivan Pernar, ali i zviždačica Vesna Balenović.

Njihov performans reakcija je na odluku Prekršajnog suda u Splitu koji je u nedjelju popodne osudio na petodnevnu zatvorsku kaznu sedmoricu od 12 mladića privedenih u subotu zbog narušavanja javnog reda i mira na trajektu na liniji Split-Supetar i u supetarskoj luci nakon vrijeđanja hrvatske sportašice i državne tajnice za sport Janice Kostelić, dok su dvojica maloljetnika puštena na slobodu, a od progona trojice privedenih se odustalo.

Ideju o vrijeđanju iznio je na svojem profilu na Twitteru SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević u nedjelju.

'Sutra od 15 do 15.30 sati kolege Arsen Bauk, Peđa Grbin i ja stajat ćemo kod Kožarićeva Sunca u Bogovićevoj. Građani nam u prolazu mogu reći što god žele, bit ćemo zahvalni na iskrenosti. Nećemo se uvrijediti!', napisao je Bojan Glavašević, uz dodatak kako nitko neće završiti u zatvoru zbog iskrenosti.