BRUTALNI NAPAD U STAJI

SDP-ovac pokušao oteti prijateljeve teliće

Bionic
Reading

Babina Greda još bruji o prekjučerašnjem incidentu, a mještani i danas prepričavaju nemili događaj što se zbio u staji njihovog sumještanina Danijela Vukovića. Neki od njih bili su ažurni i nisu zaboravili o svemu izvijestiti i novinare poručujući da su 'lokalni SDP-ovci počeli tući ljude po selu', javlja Glas Slavonije

A prema priči, koju je u svome izvješću zabilježila i policija, Babogredac Ivan Delić došao je u kuću svoga sumještanina, poznatog poljoprivrednog proizvođača i mljekara Danijela Vukovića i pretukao ga pred suprugom i djecom.

'Upravo sam hranio krave kada je u staju uletio Ivan. Počeo je galamiti, snažno me udario nogom u glavu, pao sam dolje, a potom me nastavio udarati nogama i prijetiti mi da će me uništiti. Bio sam šokiran i nisam se uopće mogao snaći. Supruga je dotrčala vidjeti što se događa i bila je užasnuta prizorom. Pozvala je policiju koja je ubrzo stigla, a ja sam morao potražiti liječničku pomoć jer sam zadobio prijelom nosa i druge ozljede', teškom je mukom uspio ispričati Danijel novinarima Glasa Slavonije ispričavši se što teško govori jer kroz nos ne može disati. Priznao im je da je dosadašnjih godina surađivao s Delićem u obavljanju poljodjelskih radova.

Posljednje što mu je Delić odradio bilo je baliranje sijena, no Vuković obavljenim poslom nije bio zadovoljan, što je, prema njegovim riječima, izazvalo bijes kod Delića. Počeo je od Vukovića tražiti novac za koji ovaj smatra da mu ne pripada.

'I posljednjih se godina na mene često vršio pritisak. Dobro se sjećam kada sam prije pet godina bio prisiljen zemlju za koju sam konkurirao na natječaju prepustiti Deliću. I sada s nestrpljenjem čekam objavu natječaja za prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Babina Greda jer planiram kupiti još koji hektar da bih mogao proizvoditi hranu za stoku. Bavim se mljekarstvom i trenutačno imam 20 mliječnih krava i 20 junica. Obrađujem i 20 hektara vlastite i zemlje u zakupu, a moja obitelj, odnosno supruga i troje djece, živimo isključivo od poljoprivrede.

Ne znam što je bilo Deliću da je ovako nasrnuo na mene. Možda mu nije pravo ni to što sam nedavno nabavio strojeve i mehanizaciju koju dosad nisam imao, i to upravo zato da ne bih morao više nikoga moliti za usluge i odrađivanje poljodjelskih radova. Čak je od mene na ime navodnog duga koji je spominjao htio uzeti troje telića, što nisam dopustio. Ne znam što bih rekao, kod nas se po selu u posljednje vrijeme svašta događa, toliko mržnje i nesnošljivosti među ljudima nikada nije bilo. Ja sam nestranačka osoba, nikada nisam bio ni u jednoj stranci i uopće se ne želim miješati u bilo kakve međustranačke odnose u selu', rekao je Vuković u čijem se drhtavom glasu osjetio strah.