marketinška kampanje bez organizacije

SDP oštro kritizira kaos oko cijepljenja: Beroš je olako shvatio ulogu narodnog liječnika pa je radije sam cijepio nego se posvetio ulozi koju treba obnašati

24.06.2021 u 16:31

Bionic
Reading

SDP je u četvrtak pozvao premijera Andreja Plenkovića da s ministrom zdravstva Vilijem Berošom na cjelovit i djelotvoran način riješi problem slabog odaziva na cijepljenje istaknuvši da je smanjenom interesu doprinijela i postojeća javnozdravstevna kampanja

“I danas svjedočimo potpunoj neorganiziranosti provođenja cijepljenja, skoro tri mjeseca od početka masovnog cijepljenja na Velesajmu”, ističe se u priopćenju SDP-a nakon što je u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu na cijepljenje na visokim temperaturama i suncu čekalo više stotina osoba.

Smatraju da je organizacija cijepljenja trebala biti primaran fokus Beroša i njegova ministarstva, ali da je on olako shvatio ulogu "narodnog liječnika", pa je radije sam cijepio nego se posvetio ulozi koju treba obnašati. To je, ističu iz SDP-a, zaštita cjelokupnog pučanstva s jasnim javnozdravstvenim politikama i kampanjama.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Kažu da se cijepljenju protiv koronavirusa nije pristupilo na cjelovit i sveobuhvatan način, već isključivo promocijom slogana uz medijske istupe političara.Takva nestrukturirana i isključivo marketinška kampanja, uz krah platforme za prijavu na cijepljenje i afere s njenom izradom, nepostojanje jasne prioritizacije građana na poziv na cijepljenje, organizacijske teškoće prilikom cijepljenja te nejasno komuniciranje i informiranje o važnosti cijepljenja, nedvojbeno doprinijela smanjenom interesu i odazivu na cijepljenje.

Smatraju da se u Hrvatskoj osobama koje oklijevaju u vezi cijepljenja treba pristupiti organiziranim individualnim savjetovanjem s liječnikom obiteljske medicine ili epidemiologom, budući da je trend nepovjerenja neminovno u porastu.

  • +12
Redovi za cijepljenje protiv COVID-a na Velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Ističu da stoga premijer Plenković, ne propitkujući ulogu ministra i kvalitetu provedbi zdravstvenih politika, pokazuje elementarno nerazumijevanje zdravstvenih potreba građana.

“Smatramo kako je krajnje vrijeme da ministar Beroš i premijer Plenković pristupe ovom problemu na cjelovit i djelotvoran način. Nemojte trošiti vrijeme na pisanje zdravstvenih litanija već odgovorno krenite rješavati problem cijepljenja u Hrvatskoj”, poručili su iz SDP-a.