SKANDAL U NAJJUŽNIJOJ ŽUPANIJI

SDP optužen da je zapošljavao preko veze

Bionic
Reading

Prije početka sjednice ravnateljica razvojne agencije DUNEA Ana Sindik poslala je vijećnicima dopis u kojem navodi imena zapošljavana preko veze u toj županijskoj tvrtki. Tako je prema dopisu, petero ljudi zaposleno na izravnu intervenciju SDP-a piše Dubrovački vjesnik

Andrea Novaković zaposlena je na preporuku Olge Muratti, Vicko Šaban zaposlen je na zahtjev načelnika Općine Mljet Nikole Hajdića Jagoda Udženija zaposlena je uz preporuku Iva Karamatića (bivši dožupan). Iza Gorane Maričić stajao je SDP iz Vela Luke, dok je Mirna Žunić zaposlena na preporuku saborskog zastupnika SDP-a Igora Dragovana. Vijećnici SDP-a su tražili pisane dokaze o tvrdnjama koje je iznijela Sindik.

Vijećnik Hrvoje Pešel (HNS) pitao je župana koje je sve nepravilnosti otkrio u radu razvojne agencije DUNEA te se 'pohvalio' kako je u posjedu dokumenta koji tereti ravnateljicu Anu Sindik u vezi malverzacija s novcem (putni nalozi u visini 200 tisuća kuna navodno su knjiženi na njezin račun), na što je Dobroslavić kazao da su pojedine nepravilnosti utvrđene te je pozvao Pešela da predoči taj dokument ako ga ima.