IZBORNA OČEKIVANJA

SDP očekuje pobjedu u pola Primorsko-goranske županije

20.03.2009 u 17:35

Bionic
Reading

Predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) i kandidat za još jedan mandat župana Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo izvijestio da će SDP izaći na izbore u svih 36 jedinica lokalne samouprave u Županiji te da očekuje sudjelovanje u vlasti nakon izbora u pola njih.

Najslabiji prihvatljiv izborni učinak je osvajanje vlasti kao na prošlim lokalnim izborima u 11 gradova i općina, rekao je Komadina.

Županijski SDP odlučio je izići s 24 svoja kandidata za načelnike općina i gradonačelnike, a u ostalih 12 jedinica podupire nezavisne, nestranačke kandidate, ili kandidate iz stranaka koalicijskih partnera.

Komadina je, govoreći o mjerilima za sastavljanje liste za Županijsku skupštinu, istaknuo da će se poštovati stranačka načela da na listi bude najmanje pola žena, 10 posto članova Foruma seniora te 20 posto Foruma mladih. Vodit će se računa o pravednoj raspodjeli mjesta na listi po teritorijalnome mjerilu, a preporuka je da se predlažu iskusni političari, ali ne i sadašnji saborski zastupnici, dodao je Komadina.