NEDONOŠENJE PRORAČUNA

SDP Milne traži raspuštanje Općinskog vijeća

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 14.01.2009 13:37
  • Objavljeno 14.01.2009 u 13:37
Ostojić, Radojković, Milanović i Jurjević

Ostojić, Radojković, Milanović i Jurjević

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ante Cizmic

SDP Milne, na otoku Braču, podnio je zahtjev Središnjemu državnom uredu za upravu da, u skladu sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Vladi predloži raspuštanje Općinskog vijeća Milne zato što nije donijelo općinski proračun

Predsjednik Općinskog odbora SDP-a Milne Frane Lozić rekao je danas na konferenciji za novinare u Splitu kako je 2. siječnja 2009. podnio zahtjev Središnjemu državnom uredu za upravu o raspuštanju Općinskoga vijeća Milne i svih općinskih izvršnih tijela zato što nije donijelo proračun za 2009. godinu, te da odredi povjerenika koji bi tu dužnost obnašao do lokalnih izbora u svibnju ove godine.

Lozić tvrdi da je rad te općine blokiran zbog nedonošenja općinskog proračuna za 2009. u zakonski predviđenom roku - do 31. prosinca 2008. godine.

Po njegovim riječima, nakon 29. kolovoza 2008. do kraja 2008. nije održana nijedna sjednica Općinskoga vijeća Milne.

Saborski zastupnik SDP-a Marin Jurjević ustvrdio je na konferenciji za novinare kako u slučaju Općine Milne država krši vlastiti zakon jer nije raspustila Općinsko vijeće i izvršnu vlast te nije imenovala povjerenika za tu općinu.

Općinsko vijeće Milne ima 11 vijećnika, od kojih su pet članovi SDP-a, jedan član Hrvatske narodne stranke (HNS), dva su vijećnika s jedne nezavisne liste, jedan je nezavisni s druge nezavisne liste, a dva su vijećnika iz HDZ-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi