LOGIKA SPLITSKOG HDZ-A

'SDP je sljedbenik komunista koji su ubijali'

21.08.2010 u 14:16

Bionic
Reading

Čelnici HDZ-a Splita i Splitsko-dalmatinske županije oštro su danas kritizirali politiku SDP nazivajući je licemjernom i demagoškom te pritom ocijenili da se ta stanka ponaša na komunistički način

Predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović izjavio je da su dužnosnici SDP-a "glavni kočničari hrvatskog gospodarskog oporavka i izlaska iz recesije".

"Oni (SDP) žele da Hrvatska ne iziđe iz ekonomske krize i da tone dublje u krizu jer u tome vide šansu dolaska na vlast. Njima je stranački interes iznad hrvatskog interesa", ustvrdio je Marasović. On smatra da je SDP "uhvatila panika jer Vlada ima jasan gospodarski program izlaska iz krize, a postoje i prvi znaci oporavka od gospodarske krize, što znači da SDP ostaje bez aduta".

Predsjednik županijskog odbora HDZ Krunoslav Peronja ustvrdio je da su "žestoki istupi" SDP-ovaca na području te županije uvod u predizbornu promidžbu. Smatra da će SDP na jesen pokušati "destabilizirati" splitsko-dalmatinsku županiju u kojoj je, kako je rekao, većina predsjednika općinskih ili gradskih vijeća te načelnika ili gradonačelnika iz HDZ-a.

"Oni nisu sposobni voditi politiku grada, a kamoli države", rekao je Peronja, navodeći primjer Rijeke i Zagreba, koji su, po njegovim riječima, u velikim proračunskim gubicima.

Komentirajući izjavu predsjednika splitskog SDP-a Marina Jurjevića da se vlada ponaša kao "ludi znanstvenik" te da "čudnovate eksperimente ne izvodi na bijelim miševima nego na građanima" Marasović je sadašnji SDP usporedio sa komunistima.

"U proteklih 60 godina komunisti, koji sada u Hrvatskoj ponovo pretendiraju doći na vlast, ubijali 'bijele miševe' - građane hrvatske nacionalnosti, gdje godi su stigli, primjerice Brunu Bušića ili ravnatelja Ine Stjepana Đurekovića", kazao je.

Saborski zastupnik HDZ-a Živko Nenadić za Jurjevićev je istup rekao da sliči na vrijeme vladavine komunističke partije.

"SDP je sljednik Komunističke partije koja je 50-ih i 60-ih godina eksperimentirala s Jugoslavijom, a HDZ je bio najjači i prvi u rušenju komunizma i stvaranju hrvatske države. Posljedice komunističkog eksperimenta s Jugoslavijom su 15.000 mrtvih u Domovinskom ratu", kazao je Nenadić.