po statutu

Sanader: Ako splitski HDZ u desetak dana ne izabere v.d. predsjednika, slijedi raspuštanje

18.07.2022 u 19:21

Bionic
Reading

Predsjednik splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader izjavio je u ponedjeljak da - ako Gradski odbor HDZ-a Splita u idućih desetak dana ne izabere v.d. predsjednika - slijedi njegovo raspuštanje i raspisivanje izbora za novi Gradski odbor koji će izabrati i novo vodstvo

"Ako u idućih desetak dana sadašnji Gradski odbor HDZ-a Splita ne bude u stanju izabrati svojeg v.d. predsjednika, onda će, po statutu stranke, splitsko-dalmatinski Županijski odbor HDZ-a raspustiti splitski Gradski odbor HDZ-a", rekao je Sanader za Hinu.

Objasnio je kako će, u slučaju raspuštanja splitskoga Gradskog odbora HDZ-a, slijediti raspisivanje izbora za njegov novi saziv.

"Novi izbori za splitski Gradski odbor, po statutu stranke, trebaju se održati u roku od šest mjeseci od dana raspuštanja", rekao je  Sanader i dodao kako bi u tom slučaju novoizabrani saziv gradskog HDZ-a birao novo vodstvo Gradskog odbora.

Ako pak sadašnji Gradski odbor HDZ-a uspije izabrati v.d. predsjednika, njegov mandat traje šest mjeseci i u tom se razdoblju trebaju održati izbori za novi Gradski odbor HDZ-a.

Predsjednik splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Vice Mihanović dao je ostavku 11. srpnja, dan nakon drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika na kojima je kandidata HDZ-a i HSS-a Zorana Đogaša uvjerljivo pobijedio stari gradonačelnik, kandidat Centra Ivica Puljak.