SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

SDP ipak 'puca' na izbore u veljači?

20.08.2015 u 01:54

Bionic
Reading

Sjednica Predsjedništva SDP-a ipak je prošla samo u razgovorima o pripremama za izbore, a o samom datumu izbora nije bilo riječi. No, ako se pažljivo iščitaju riječi predsjednika Glavnog odbora SDP-a Josipa Leke, čini se da je sve izglednije da na izbore ipak nećemo do veljače

Predsjedništvo SDP-a danas je, kao i na posljednjih nekoliko sjednica, raspravljalo o pripremama za izbore. Jedna od tema bila je i koalicija s A-HSS-om čija su stranačka tijela nedavno i službeno prihvatila koaliciju s glavnom vladajućom strankom. Danas je takvu suradnju, doznajemo, službeno podržalo i Predsjedništvo SDP-a.

'Oko samog datuma izbora nije bilo riječi, ali oko izbora jest. Mi se kontinuirano pripremamo za izbore, fino brusimo sve one ideje koje imamo pripremljene i nadamo se uskoro početku kampanje. Imamo dobre rezultate kao vlada, sve bolje, rekao bih, i taj jedan uzlet koji Vlada ima u ovim posljednjim anketama sigurno će biti važan u cijeloj toj priči', kazao je nakon sjednice Predsjedništva Branko Grčić

Upitan je li danas bilo razgovora o novim koalicijama na lijevom centru ili o koaliciji s IDS-om, Grčić je kazao da to nije bila tema.

Predsjedništvo se bavilo SDP-ovim politikama, a ne datumima, kazao je predsjednik Glavnog odbora Josip Leko

'SDP je u punom pogonu ostvarivanja rezultata koje je obećao građanima, drugim riječima, pozitivni su trendovi u gospodarstvu, želimo da se realiziraju strateški ciljevi kao što je, recimo, osigurati financiranje Pelješkog mosta i želimo nastaviti s ostvarivanjem gospodarskih trendova koji su pozitivni u posljednje vrijeme. U tom smislu, nema potrebe da lomimo preko koljena', rekao je Leko.

Na pitanje gdje je zapelo u pregovorima s IDS-om, Leko je kazao: 'nije nigdje zapelo s IDS-om, još uvijek je sve otvoreno, ni jedan sporazum nije potpisan, nema žurbe, nema panike i sve je u redu'.

Komentirao je i novu koaliciju na lijevom centru. 'Ja vjerujem u dobre politike, a ni u kakve saveze koji bi bili savezi radi onih koji su ih potpisali. Mi građanima nudimo perspektivu, dobru politiku, uopće me ne zanima što drugi rade radi sebe, mi radimo radi građana', rekao je Leko.