KOALICIJA

SDP i HNS zajedno na lokalne izbore u Varaždinskoj županiji

22.12.2008 u 11:17

Bionic
Reading

Predsjednica SDP-a Varaždinske županije Dubravka Biberdžić i predsjednik županijskog HNS-a Milorad Batinić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore na razini županije te isticanje zajedničkog kandidata za župana

VARAŽDIN - I dok je Predrag Štromar (HNS) već odranije poznat kao kandidat za župana, SDP će krajem siječnja iduće godine izaći sa svojim kandidatima za mjesto dožupana te za mjesto predsjednika Županijske skupštine, dok će Milan Pavleković iz HNS-a biti kandidat za mjesto drugog dožupana.

'Cilj nam je postići sinergiju, te donijeti zajednički izborni program koji će, uz zajedničke kandidate, donijeti najbolje građanima Varaždinske županije', istaknula je Biberdžić.

Osim u županiji, stranke se spremaju i na izlazak u pojedinim gradovima i općinama oko čega se još uvijek vode pregovori.

'Cilj nam je u svim jedinicama lokalne uprave imati načelnike i gradonačelnike, pa čak i u Varaždinu', rekao je Milorad Batinić iz HNS-a.
Već ranije HNS je istaknuo saborskog zastupnika Zlatka Horvata kao kandidata za gradonačelnika koji će se za to mjesto boriti s aktualnim gradonačelnikom Ivanom Čehokom iz HSLS-a.

Danas potvrđena koalicija ostaje otvorena za potencijalne partnere poput Hrvatske stranke umirovljenika, ali i druge stranke, kazala je Biberdžić.